Színes

 Nem spórolnak a zalai gazdák állataik egészségén

Nem spórolnak a zalai gazdák állataik egészségén

Bár a válság ezen ágazat szolgáltatásain is drágított, a megkérdezett állatorvos szerint nem csökkent a kiskedvencek fontossága.

Február 4-e, a Rákellenes világnap

Világszerte évente 10 millió ember veszíti életét daganatos megbetegedés következtében, amely meghaladja a HIV/AIDS, a malária és a tuberkulózis halálos áldozatainak számát együttvéve. Ez a megdöbbentő adat pedig folyamatosan növekszik, szakértők előrejelzései szerint 2030-ra eléri a 13 milliót.

A szépségiparaban is elkerülhetetlen az árak emelkedése

Az energiaköltségek drasztikus növekedésével párhuzamosan az ebben a szférában dolgozóknak is be kell építeni a szolgáltatásaik árába a költségeik változását. Az általunk megkérdezett szakember szerint ahhoz, hogy a szféra dolgozói megtartsák a vendégkörüket, új szolgáltatásokat kell kínálniuk.

Bár hivatalosan fogyaszthatóak, az emberek többsége elutasítja a rovarokból készült ételeket

Lisztbogár, vándorló sáska, házi tücsök, ezek az Európai Bizottság által engedélyezett rovarok, amelyeket élelmiszerként vagy élelmiszer-összetevőként forgalmazhatnak az Európai Unióban. A közösségi oldalakon számos bejegyzést posztoltak a bogarak fogyasztásának egészségünkre gyakorolt hatásáról. Márfi Kinga dietetikus a szakirodalomra hagyatkozva elmondta, hogy fehérjében gazdag tápláléknak számítanak az étkezésre kínált rovarokból készült termékek.

Akiknek különösen nehéz a téli időjárást elviselniük

Bár az idei tél nem tartozik a leghidegebbek közé, azért fázni lehet a 10 fok körüli időben is. Van egy betegcsoport, amely tagjai különösen megszenvedik a hideget, mivel lényegesen érzékenyebbek a hidegre, mint egészséges társaik.

Február végéig érdemes elkészíteni és kihelyezni a méhhoteleket

Az új méhhoteleket érdemes február második felében, március elején kirakni esőtől védett helyre, például eresz aljába, ablak- és erkélybeugróba, tornácra, keleti-déli tájolással, hogy közvetlen napsütés is érje.

Reprodukciós válság fenyegetheti az emberiséget a spermiumszám csökkenése miatt

Reprodukciós válság fenyegetheti az emberiséget a spermiumszám csökkenése miatt

2023. jan. 30. 11:50

Reprodukciós válság fenyegetheti az emberiséget a spermiumszám csökkenése miatt: a globális adatok alapján a férfiak spermakoncentrációja megfeleződött az elmúlt negyven évben, és a tendencia egyre gyorsul.

Reneszánszukat élik a kézműves édességek

Reneszánszukat élik a kézműves édességek

2023. jan. 27. 16:59

Egyre többen érdeklődnek Kanizsán a kézműves édességek iránt, legyen az egy sütemény vagy egy különleges ízesítésű bon-bon. Az áremelkedés ugyan ezen finomságoknál is érezhető, ennek ellenére a készítők szerint reneszánszát élik a kézzel készült finomságok. 

Az AVON 2022-ben 50 millió Ft-tal támogatta a jó ügyeket

Az AVON 2022-ben 50 millió Ft-tal támogatta a jó ügyeket

2023. jan. 27. 13:00

A vállalat évtizedek óta elkötelezetten áll ki két társadalmi ügy mellett, amely tevékenységének égisze alatt, 2022-ben hazánkban közel 50 millió Ft értékben támogatta figyelemfelhívó kampányokkal, pénzbeli- és termékadományokkal a mellrák-, illetve a kapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelmet, valamint az orosz-ukrán háború menekültjeit.

Tejszínes, sajtos, csirkés tészta és gyors joghurtos fánk

Tejszínes, sajtos, csirkés tészta és gyors joghurtos fánk

2023. jan. 27. 12:00

A farsangi szezonban bármikor összedobhatunk néhány finom joghurtos fánkot javasolja Boa Edit. Mivel nem kell keleszteni, egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni. A hétvégén vitt is belőle kóstolót Ági barátnőjének a névnapja alkalmából.

Vajon eleget tudunk a szívelégtelenségről?

Vajon eleget tudunk a szívelégtelenségről?

2023. jan. 27. 11:50

A szívelégtelenség a leggyakoribb halálok a szív- és érrendszeri megbetegedéseken belül hazánkban és nemzetközi viszonylatban is. A betegek magas száma - 150-200 ezer diagnosztizált és körülbelül ugyanennyi diagnózis nélkül élő beteg Magyarországon – is azt igazolja, hogy nem lehet eleget beszélni a betegségről, a tünetekről, a betegútról és a terápiáról.

Legutóbb a Neander-völgyi ember látta, februárban visszatér a zöld üstökös

Legutóbb a Neander-völgyi ember látta, februárban visszatér a zöld üstökös

2023. jan. 27. 09:25

A NASA adatai szerint az üstökös pályája január 12-én volt a legközelebb a naphoz. A Földhöz február elején lesz a legközelebb, de akkor is 40 millió kilométerre, vagyis nem a Föld mellett halad el, hanem távolabb, de egy olyan érdekes objektum, amit az égbolton kisebb távcsővel könnyű megfigyelni.

Télen jelentősen megnő a bőrápolás fontossága

Télen jelentősen megnő a bőrápolás fontossága

2023. jan. 26. 17:58

A téli időszakban a központi fűtés, a hideg, a szél, mind próbára teszik a bőrt és kimerítik a nedvességtartalmát. A legfelső réteg kiszárad, berepedezik, ellenálló képessége csökken, könnyebben alakulnak ki ekcémás elváltozások, különösen az arra hajlamosaknál. A stábunk által megkérdezett szakember felhívja a figyelmet a megfelelő folyadékpótlásra és a fürdési szokások helyes megválasztásra, a hidratáló krémek használata mellett.

 Az anyaságról szóló előadássorozat kezdődött a HSMK-ban

Az anyaságról szóló előadássorozat kezdődött a HSMK-ban

2023. jan. 25. 18:12

Vadonatúj workshopsorozat indult kedd este a  Hevesi Sándor Művelődési Házba, melynek témája a tudatos édesanyává válás. Szakértők szerint az ilyen jellegű programok sok szülőnek jelentenek segítséget a gyermeknevelésben.

A vakond lett az év emlőse

A vakond lett az év emlőse

2023. jan. 25. 08:12

A természettel való együttélés során meg kell tanulnunk a többi élőlénynek, köztük a vakondoknak is életteret adni, megosztva kertjeinket a hasznos kis állatokkal.

A téli utazók többsége nem síelni megy egy kutatás szerint

A téli utazók többsége nem síelni megy egy kutatás szerint

2023. jan. 24. 09:25

Az idén télen a magyarok tizede tervez téli külföldi utat, és a síelők kisebbségbe kerültek a hazainál melegebb klímájú úticélokat választókkal szemben; az utazók többsége egy várost tervez felfedezni.