Kultúra

Imádságban, böjtben, megpróbáltatások idején – A próféta állhatatossága példával szolgálhat

Imádságban, böjtben, megpróbáltatások idején – A próféta állhatatossága példával szolgálhat

Különleges pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi azok, akik részt vettek a katolikus iskolák kórusainak közelmúltban megrendezett, nagykanizsai találkozóján. Az egyes énekkarok műsora már önmagában felemelő élményt garantált, ám a diákok közös produkcióját, a Dániel-játékot minden korábbinál izgatottabb várakozás előzte meg, ugyanis a darabot most először mutatták be a dél-zalai városban.

2019 húsvét: Nevezzük át!

Óraátállítás utáni 3. nap. Így is lehet hajnali 5 óra (rendeletre). Most sötét van. Előtte napokban már világos volt ilyenkor.

Ötéves technikummá alakulnak a szakgimnáziumok 2020 szeptemberétől

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak.

Riersch Zoltán: Íme az Ember! Feszítsd meg!

Úgy kétezer éve élt köztünk valaha itt a földön egy csupa nagybetűs EMBER. Tulajdonképpen nem tett semmi különöset. Élt elrendelése szerint. Élt a parancsolatok szerint. Élt a földi küldetése szerint. Etalonként, idolként, jövendőbeli vezetőként, királyként. Isteni élete példáján keresztül tanította a Hit gyakorlását és lényegét, a teremtés perspektíváját és tisztességét.

A hét története

Az egykori Zsigmondy–Winkler-középiskola öregdiákjai találkoztak a hétvégén. A résztvevők arról beszéltek, a műszaki középiskola országos hírű intézmény volt, amely kiváló szakembereket adott például a hazai vegy- vagy éppen kőolajiparnak. Az is kiderült, az itt végzettek még ma is összetartanak.

A hét száma: 24

Átadták a Miénk a legjobb iskola! elnevezésű videópályázat díjait. Az alkotóversenyt a Tankerületi Diákönkormányzati Tanács hirdette meg, a kiírásra 24 kisfilm érkezett, közülük a Bolyai-iskoláé kapta az első díjat.

Függök tőle vagy szeretem?

Függök tőle vagy szeretem?

2019. ápr. 18. 15:33

Kétféle ember van: a függő és aki nem ismeri be – mondta tegnap kanizsai előadásán Horváth Gábor addiktológiai konzultáns a Halis István Városi Könyvtárban.

Ünnepváró a VOKE-ban

Ünnepváró a VOKE-ban

2019. ápr. 17. 15:52

Megismerhették a diákok a húsvéti zalai népszokásokat is – ünnepváró program volt tegnap a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Elkezdődött a húsvéti ünnepi hét a Rozgonyi-oviban

Elkezdődött a húsvéti ünnepi hét a Rozgonyi-oviban

2019. ápr. 16. 17:36

A programsorozatot kiállítás, szülőkkel közös barkácsdélután, valamint bábszínház is színesíti.

Negyedik önálló estjét adta Kárász Tímea Fatima

Negyedik önálló estjét adta Kárász Tímea Fatima

2019. ápr. 16. 15:37

A Honvéd Kaszinóban tartott programon sanzonokat, népdalokat és magyar nótákat hallhatott a telt házas közönség.

Aranyra vizsgáztak a kanizsai fúvósok

Aranyra vizsgáztak a kanizsai fúvósok

2019. ápr. 16. 14:47

Minősítő koncertet tartott a Nagykanizsai Fúvószenekar.

Ingyenes koncert a Nemzetközi Jazz Napon

Ingyenes koncert a Nemzetközi Jazz Napon

2019. ápr. 15. 10:39

Nagykanizsa idén is csatlakozik a Nemzetközi Jazz Nap világméretű programjaihoz. A hatodik alkalommal tartott rendezvényről Halmos Ildikó a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó igazgatója és Halász Gyula a Magyar Jazz szövetség tagja adott tájékoztatást.

„… hogy látva lássanak”

„… hogy látva lássanak”

2019. ápr. 14. 05:29

Nem egyszerű lépést tartani Horváth Bendegúzzal – legalábbis a sajtónak biztosan nem. Mire beszámolna a tehetséges letenyei versmondó aktuális versenyeredményéről, már érkezik is a hír a következő helyezésről. Bendegúz kiválasztottnak érzi magát, valahányszor díjazza a zsűri, azt pedig kegyelmi állapotnak tartja, ha előadásával meg tudja érinteni mások lelkét.

A papságról –  (köszönöm, hogy elfogadják szolgálatomat)

A papságról – (köszönöm, hogy elfogadják szolgálatomat)

2019. ápr. 14. 04:47

Nem menekültem. Vállaltam és vállalom ma is. Anyám szava szerint „Tomika, mi nem küldtünk” – azóta nem is panaszkodom. A lehetőség nyitott,bármikor változtathatok. „Tudok kapálni is.” (vö, Lk,16.)  A „murmurandi” az meg emberségem része, meg talán férfi létemé is.

„Isten ezzel bízott meg bennünket…”

„Isten ezzel bízott meg bennünket…”

2019. ápr. 13. 08:54

A Szivárvány EGYMI diákjai nyerték meg a tanulásban akadályozott gyerekek megyei komplex tanulmányi versenyét, és ezzel ők képviselhetik Zalát az országos döntőben. Kanizsán a megye öt fejlesztő intézményének hatodik és hetedik osztályosai versengtek. A résztvevőket – diákokat, pedagógusokat, szülőket – Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte. Beszédét – amely „útravaló” lehet mindannyiunknak – változatlan formában közöljük.

A hét száma: 230

A hét száma: 230

2019. ápr. 13. 04:54

Kihirdették a megyei szövegértő verseny eredményeit a Kőrösi-iskolában. A megmérettetésre 230 tanuló nevezett, a szervezők az évfolyamonkénti első három helyezettet díjazták.