Színes

GasztroKanizsa: Meggyes-túrós lepény vasárnapra

GasztroKanizsa: Meggyes-túrós lepény vasárnapra

Kuzma Csaba nemcsak a hentespult mögött áll helyt, hanem otthon a konyhaasztalnál is, ha sütés-főzésről van szó. A süteménysütéshez jó pár évvel ezelőtt Balázs fia kérésére fogott hozzá, akihez sok barát, osztálytárs látogatott el.

Korszakalkotó tanulmány változtathatja meg a daganatos betegségek kezelését

Több mint ezer tudós építette fel a daganatos betegségek eddigi legteljesebb profilját. A korszakalkotó tanulmány teljesen megváltoztathatja a rák kezelését.

Eltűnhetnek hazánkból a fecskék

A Magyarországon nyarukat töltő fecskék létszáma évről évre folyamatosan csökken nemcsak a becslések szerint, hanem már szemmel is látható a változás. Számos oka van ennek, például a környezetszennyezés, meggondolatlan hulladékkezelés, és az emberi mentalitás.

Súlyos szövődményekhez vezethet a stressz félrekezelése

A mai kor embere akut stresszállapotban él, és mivel ez a mindennapok részéve vált, sokan gondolják azt, hogy csak akkor szükséges egyáltalán foglalkozni vele, ha igazán látványos tüneteket okoz. Pedig pont az apró jelzések hívhatják fel a figyelmet arra, hogy szervezetünk működése nincs egyensúlyban, és ha nem kezeljük megfelelően, az hosszútávon negatív hatással lehet az egészségünkre.

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegben, ha gyakran járunk fürdőzni?

Ha a téli wellness alatt is szeretnénk gyönyörű bőrrel mutatkozni, vagy a gyakori fürdőzés után szeretnénk kiszáradt bőrünket helyrehozni, próbáljuk ki az otthoni hidratálást zabbal, vagy kókuszolajjal, és néhány apró trükkel máris egészséges lehet újra.

Február végéig lehet szavazni az Európai év fája magyar jelöltjére

Február 29-ig lehet szavazni az Európai év fája elnevezésű verseny magyarországi jelöltjére, a kaposvári Szabadságfára.

Közel 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás

Közel 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás

2020. feb. 17. 10:40

Közel 20 százalékkal nőtt a magyar halfogyasztás a Kapj rá! kampány négy évvel ezelőtti indulása óta.

Csak egy gombnyomás és úton a segítség

Csak egy gombnyomás és úton a segítség

2020. feb. 16. 07:00

A mobiltelefonos alkalmazások tengerében már számos olyan applikációra bukkanhatnak a felhasználók, melyek veszély vagy baleset esetén jelentősen megkönnyítik a segélykérést. Érdemes közülük néhánnyal közelebbről is megismerkedni.

A hét története

A hét története

2020. feb. 16. 06:00

Óriási siker volt a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör évindító disznóvágása. A programot tavaly szervezték meg először a tagok, akkor a délutáni vacsorán hetvenen voltak, idén ez a szám megkétszereződött.

A hét képe – Tiszta energia

A hét képe – Tiszta energia

2020. feb. 15. 06:00

Napelempark épül Bocfölde határában.

GasztroKanizsa: Marika tortájának titkai

GasztroKanizsa: Marika tortájának titkai

2020. feb. 14. 14:00

Ismerősei tudják az eszteregnyei Végh Imréné Marikáról, hogy nemcsak szeret, hanem tud is sütni-főzni. Éppen ezért hívta meg egykori tanárnője, Eta néni a Nyugdíjas Pedagógus Klub foglalkozására.

Így kerülhetjük el a fertőzéseket a fürdőkben

Így kerülhetjük el a fertőzéseket a fürdőkben

2020. feb. 14. 11:50

Legyen akár nyugtató és gyógyító termálvíz, frissítő úszás, a fürdő az egyik legjobb program kicsinek és nagynak, egyedülállónak és családoknak egyaránt. A közös medencék használata azonban az arra érzékenyek számára veszélyt is jelentenek. Megmutatjuk, hogyan lehet ezeket elkerülni.

A boldog partner a demencia megelőzésében is segít

A boldog partner a demencia megelőzésében is segít

2020. feb. 13. 11:50

Az optimista, boldog ember társa egészségének is használ; ahogy együtt öregszenek, az Alzheimer-kór és a demencia jelentős kockázati tényezőit tarthatják távol maguktól.

A baglyok költését műfészkekkel, költőládákkal lehet segíteni

A baglyok költését műfészkekkel, költőládákkal lehet segíteni

2020. feb. 12. 11:50

A lakott településen élő baglyok költését műfészkek vagy költőládák kihelyezésével segíthetik az emberek és az önkormányzatok.

Termálfürdő és bor – a pihenés összhangja

Termálfürdő és bor – a pihenés összhangja

2020. feb. 11. 13:00

Kellemes fürdő és wellness pihenés mellé jól esne egy pohár finom bor? Magyarország nemcsak termálvíz gazdagságáról, de ízletes nedűiről is híres, érdemes összekötni a kettőt. Adunk néhány tippet, merre érdemes indulni.

A hét képe – MagDrive

A hét képe – MagDrive

2020. feb. 8. 06:00

Felejthetetlenné teszi a téli, reggeli ébredéseket, ha kipillantunk az ablakon, és szemünk előtt cinkék, csuszkák, vörösbegyek billegnek.