Ökölvívó gálát tartottak a Tungsram-csarnokban

facebook megosztás

Német, olasz, szlovén és horvát sportolók is ringbe szálltak a második Sipos István Emlékversenyen a Tungsram-csarnokban. A szombati eseményen a magyar bokszlegenda, Erdei Zsolt Madár is biztatta a fiatal tehetségeket.

Próbálok minél több hasonló eseményre eljutni, hirdetni az ökölvívás szépségét, és bátorítani azokat a fiatalokat, akik szeretnének sikeresek lenni ebben a sportágban – fogalmazott Erdei Zsolt, aki a nap második felében érkezett meg az eseményre. A magyarországi ökölvívás helyzetével kapcsolatban pozitív érzései vannak, főként a három olimpiai induló miatt, de az utánpótlásra is bizakodva tekint.

box

- Az utolsó hat vagy nyolc olimpiára már egyre nehezebb kikerülni, azáltal, hogy ugye a hölgyek is teret nyertek, így nehezebb kvalifikálni magukat a sportolóknak, ezért már az is egy óriási eredmény, ha valaki egyáltalán kijut az olimpiára. Azt látom és most a feltörekvő ifjúságban is látok egy-egy olyan nevet, olyan személyt, egyéniséget, aki méltó lehet arra, hogy később majd valóban büszkén viselhesse a piros-fehér-zöld színeket – tudtuk meg Erdei Zsolt korábbi világbajnok ökölvívótól. 

Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke hangsúlyozta azoknak az ereklyéknek a fontosságát, ami Sipos Istvánhoz köti a kanizsai ökölvívást és természetesen magát az emlékversenyt. A rendezvény egyre növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy számos országból érkeztek sportolók, hogy összemérjék a tudásukat.

- Jöttek Németországból, Olaszországból, Szlovéniából, Horvátországból, ők mind itt vannak. Válogatott versenyzőket hoztak, főleg Horvátországból és Olaszországból, rendkívül képzett versenyzők jöttek, úgyhogy ezért is azt mondom, hogy nagyon jól sikerült ez a rendezvény, hiszen kellenek a jó minőségű ellenfelek ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, és ez itt meg fog történni – mondta el Draskovics Szilárd, a Kanizsa Boksz Klub elnöke. 

box

Stábunk ottjártakor éppen a Kanizsa Boksz Klub versenyzője, Szentes Jácint lépett a ringbe, akinek sikerült felülmúlnia magyar ellenfelét. A fiatal sportoló egy ismerőse ajánlására már 3 éve foglalkozik az ökölvívással. Minden versenye előtt, így most is kifejezetten kemény edzéstervvel készült.

- Különleges felkészülés persze minden verseny előtt megvan, kettőt edzettem egy nap, futottam, erősítettem, és ugye meg is lett az eredménye szerencsére – fogalmazott Szentes Jácint, a Kanizsa Boksz Klub tagja.  

A rendezvényen több olyan kanizsai növendék is ringbe lépett, akik életük első versenyén bizonyíthattak.

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.