A legnagyobbakra várnak most is a Csó-tó partján

facebook megosztás

Újra a Csó-tó legnagyobb pontyaira vadásznak négy napon keresztül a csapatok. A Carp Cupot negyedszer rendezik meg a tónál, a verseny résztvevői szerdán, a reggeli órákban foglalták el az álláshelyeiket, a sorsolás után. A mostani megmérettetésen 14 csapat vesz részt – köztük bajnokok és újonc együttesek is ringbe szálltak.

A szigettől kezdve a tó keleti oldalát foglalták el a csapatok szerda délelőtt 11 órától. A tó legnagyobb pontyaira várnak négy napon keresztül, éjjel-nappal.  

- Egészen vasárnap délelőtt 11 óráig tart. Nonstop, ez azt jelenti, hogy éjszaka, éjjel-nappal fognak horgászni a versenyzők. Egy segítő brigáddal, egy szervező gárdával itt vagyunk az önkormányzati vendégházban, azzal a céllal, hogy mihelyst a csapatoknál fogás van, azonnal menjünk. Hiszen a versenyben a halat a mérlegelés után azonnal vissza kell engedni a vízbe – mondta el Szépligeti Ferenc, a IV. Carp Cup szervezője. 

hal

A legutóbbi nagyhalfogó versenyt Éder László és csapattársa, Dénes Csaba, vagyis az L&CS Carp Team nyerte, - ők idén is beneveztek a kanizsai versenyre.

- A tavalyi évben sikerült kihúznunk az első helyet, ami nagyon fontos szerintem, mert nem mindegy, hogy a pályán bent vagyunk a mezőny közepében vagy pedig tudunk húzni egy olyan helyet, ami a szélső és ugye a beérkező halak nagyobb eséllyel találkoznak a mi csalinkkal, mint bent a sűrűjében, ez nagyon közrejátszott. Meg a másik, bízni kell abban a csaliban, amit az ember hoz – fogalmazott Éder László.

A 14 csapat tegnap reggel még csak az álláshelyeket foglalta el, de azóta már görbültek a botok. A megmérettetés további napjairól és eredményéről későbbi Híradónkban számolunk be.

V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.