Az autósport szerelmeseinek kedveztek a Kanizsa Arénában

facebook megosztás

Másodszor rendezett tavasznyitó autóstalálkozót a Cars Fanatic Club Nagykanizsán. A szombati, egész napos eseményen számos programmal, így autókiállítással, felnikitartó versennyel és drift taxival várták az érdeklődőket.

A tavalyi rendezvény után nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén is belevágunk, kisebb újításokkal – kezdte Birkás Nikolett, a Cars Fanatic Club vezetője. Az ilyen programoknak leginkább a főváros környékén van nagy hagyománya, de Kanizsa vonzáskörzetében is sokan érdeklődnek az autósport iránt, így a 25 főből álló klub magára vállalta a szervezést.

- Úgy döntöttünk, hogy akkor mi folyamatosan szervezni fogjuk ezeket a nagyobb színvonalú rendezvényeket, ahol kísérőprogramok is vannak, mint például felnikitartó verseny, hengerfejdobáló verseny, sörivó verseny, ez például idén egy új program, de úgy gondoltuk, hogy biztos vonzani fogja az embereket, ami így is lett, hiszen már nagyon sokan érdeklődtek, hogy mikor lehet elfogyasztani azt a sört – tette hozzá Birkás Nikolett. 

autós

A Kanizsa Aréna parkolójában egyértelműen a drift taxizás volt a legnépszerűbb program, ahol utasként bárki kipróbálhatta ezt a különleges élményt. Igazi látványosságokból sem volt hiány szombaton, hiszen az interneten, az autós társadalomban elhíresült Junk Wagont is megtekinthették az érdeklődők.

- A gépjárműt, azt a Junk srácok rakták össze ezelőtt 5 éve, azóta csak megy hibátlanul. Ütjük-vágjuk, Zsoltiék is ütötték-vágták, nagyon sok mosolyt csalt mindenki arcára, itt is nagyon sokan vannak, nagyon sokan jönnek, mindenki menni akar, nem győzzük, de ez csak jó – fogalmazott Deák Máté, a Junk Wagon tulajdonosa. 

autó

Sok résztvevő jött saját, valamilyen aspektusában különleges járművel, amiket szintén bárki megtekinthetett a nap folyamán. Hóman Zoltán baráti társaságával Kaposvár mellől érkezett, természetesen szeretett autójával, ami számos izgalmas elemmel rendelkezik.

- A felni az kapott egy frontesztergálást, a szélei meg lettek csinálva igazából, a középkupak STR helyett kapott egy abart középkupakot, a felnikbe mindegyikbe volt írva egy kis logó, ezeket lecseréltük arra, hogy Dolce Vita, mivel olasz autó ugyebár. Igazából a belseje az KGT, multikormány, tempomat – mondta el Hóman Zoltán.

A szervezők a visszajelzéseknek köszönhetően igyekeznek még több hasonló rendezvénnyel készülni, legközelebb például augusztusban, ahol a bátrabbak várhatóan egy szlalomversenyen is kipróbálhatják magukat. 

SZ.F.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.