Idegenben jó az X – Továbbra is dobogón az FC Nagykanizsa

facebook megosztás

Döntetlent játszott Dunaföldváron az FC Nagykanizsa. A harmadik helyen álló dél-zalaiak a tabellarivális otthonában nem kezdték jól a párharcot, az 55. percben hátrányba is kerültek. Major révén aztán sikerült az egyenlítés, majd egy büntetőt is kihagyott Gombos Zsolt csapata, így fordítás nem sikerült, a végeredmény maradt 1-1.

Az NB III egyik, hanem a legkisebb pályája a dunaföldvári, ehhez alkalmazkodó játékot láthatott a 2-300 fős publikum a forduló rangadóján. Mind a két csapat az ívelésekre apellált és nagy hangsúlyt kaptak a szabadrúgások, szögletek, bedobások. Érezhetően veszélyesebben focizott az első játékrészben a Földvár, elsőként az egykori NB I-es játékos, Bartha szerencsés lövése jelenthetett volna gólt a hazaiaknak, de a felső léc kisegítette a Kanizsát. Néhány perccel később bevette a vendég kaput az újonc, de Kövesdi megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető. A Kanizsa komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni az első 45 percben, a csapatok gól nélkül vonultak az öltözőbe.

Mind a két csapat érezhetően rápörgött a második félidőre, hiszen magasabb fordulatszámra kapcsoltak az együttesek. Ez aztán meg is hozta a hazai vezetést.

foci

A hazaiak 22 éves csatárának ez a tizenharmadik gólja volt a szezonban. A hátrányra kettős cserével és egy taktikai módosítással reagált Gombos Zsolt: beállt Szökrönyös ès Major, Szilágyi pedig kiment a jobb szèlre. Ez jól sült el, hiszen a 60. perctől fölényben focizott az FC Nagykanizsa. Alig 5 perc telt el, amikor össze is jött az egyenlítés: Kálovits kirúgására rosszul reagált a hazai védelem, Szilágyi előbb még kapufát rúgott, de jól érkezett Major, aki megszerezte második kanizsai gólját.

A gól után tovább fokozta a nyomást a Kanizsa, és Szanyi nagy bedobása után egy büntetőt is kiharcolt. A labdát Zsemlye csúsztatta meg, majd Görög Gergő rúgta fejbe Kovalovszki Mátét. A játékvezető azonnal büntetőt is ítélt.

Játékban nem fogta meg a kimaradt büntető a Kanizsát, és Vukman Donát két óriási bravúrja is kellett ahhoz, hogy 1 pontot otthon tartson a Dunaföldvár. Előbb Szökrönyös 18 méterről ellőtt bombáját tolta ki a hazai kapus. Aztán Lőrincz játszott jól össze Vargával, a beadásra Szilágyi érkezett, de a lövését ki tudta ütni Vukman Donát. Ezzel újabb gól már nem esett, így maradt az 1-1.

Gombos Zsolt szerint a kettős csere után át tudták venni a meccs irányítását és a helyzetek alapján megnyerhették volna a meccset. Mindezt figyelembe véve, a kanizsaiak trénere elégedett volt a csapata hozzáállásával.

– Megérdemelten szereztek vezetést, utána viszont megfordult a játék képe. Cseréltem, kiegyenlítettünk. Nem tudom, hogy összesen hány ziccert sikerült kihagynunk. De elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, mentalitásával, amit megbeszéltünk, azt csináltuk. Ebből lehet építkezni. 3 pontért jöttünk 1 pontot szereztünk, de én úgy gondolom, hogy itt ez az 1 pont is értékes lehet a végelszámolásnál – fogalmazott Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. 

foci

Varga Balázs némileg csalódott volt, hiszen ő úgy látta, győzelmet érdemelt volna a csapata. Ugyanakkor újoncként így sem lehet elégedetlen az eddigi szerepléssel.

– Egy magas letámadással készültünk, hogy a Kanizsa ne tudjon kibontakozni. Az ősszel ez fordítva volt, akkor hagytuk játszani a kanizsai csapatot, s ez nem sült el jól. Most nagyon agresszíven próbáltunk letámadni, ez működött. Kicsit az fáj, hogy az első félidőben nem tudtunk vezetni. Ugyan ott voltunk a kapu előtt, de hiányzott mindig egy kicsi plusz vagy a szerencse vagy egy jó megoldás, hogy megszerezzük a vezetést – mondta el Varga Balázs, az FC Dunaföldvár vezetőedzője. 

A Kaposvár szintén döntetlent játszott a hétvégén, így az FC Nagykanizsa maradt az NB III. Délnyugati csoportjának harmadik helyén. Vasárnap a legutóbbi két meccsen 4 pontot szerző és több NB I-es visszajátszóval felálló, Fehérvár II. érkezik az Olajbányász-stadionba.

M-B.GY.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.