Változatos programokkal várja a kanizsaiakat a Város Napja

facebook megosztás

Bejelentették a Város Napja hivatalos programját. A kétnapos rendezvényen olyan sztárfellépőket láthat a nagykanizsai közönség, mint a Honeybeast, a Hooligans vagy a Margaret Island. Az eseményt idén is közösen szervezi a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület.

A helyi kulturális központ és az egyesület 2022-ben szervezte meg először közösen a kétnapos városi ünnepet, valamint tavaly együtt bonyolították le a Bor- és Dödöllefesztivált. Az idei Város Napját a felkérés pillanatától elkezdték szervezni, ám az ötleteik már az egy évvel ezelőtti esemény lezárultát követően körvonalazódtak. Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója a sajtótájékoztatón kijelentette, egy rendkívül összeszokott csapat dolgozik együtt azon, hogy a kanizsaiak minél jobban szórakozzanak április 26-án és 27-én.

- Most egy olyan jó csillagállás történt, ami azt prognosztizálhatja, hogy egy remek jó rendezvénynek lehetünk tanúi. Mi szervezők nagyon készülünk és minden érdeklődőt nagyon nagy szeretettel várunk a Blahalouisiana, az Ed Philips and the Memphis Patrol és a Hooligans koncertjére, másnap pedig azt gondolom, hogy szintén egy remek jó együttlét lesz itt a városunkban – tudtuk meg Kovácsné Mikola Máriától, a Kanizsai Kulturális Központ intézményvezetőjétől. 

vn

A Kanizsa Turizmusáért Egyesület feladata lesz az olyan technikai kérdések, mint a biztonság és a takarítás ellátása. Koncz Zsolt kiemelte, idén rekordmagas önkormányzati támogatásból dolgozhattak, de még így is kellettek plusz források ahhoz, hogy végrehajtsák az elképzeléseiket. Több mint 70 szponzora lesz a Város Napjának, de a gasztronómiai és kézműves árusítóhelyekre is jelentős volt az érdeklődés

- A vásárosoknál is mindig túljelentkezés van, mindig többen szeretnének jönni, mint amennyien elférnek a téren. Tehát próbálunk azért válogatni és minél szélesebb választékot létrehozni, ez valószínűleg sikerülni is fog az idén is – fogalmazott Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. 

A megszokottól eltérően a rendezvény nemcsak az Erzsébet térre koncentrálódik. A Magyar Plakát Ház udvarán, pénteken Folk-kocsma program, szombaton pedig a gyerekeknek szóló Szín-Folk rendezvények várják az érdeklődőket. A második napon 17 órától szintén ezen a helyszínen rendezik a Népdalkörök pódiumát, ahol a helyi és környékbeli művészeti csoportok produkcióit tekintheti meg a közönség.

- Szerencsére rengeteg ilyen helyi művészeti csoportunk van, akik meg akarják magukat mutatni, hogy mit tudnak, mire képesek. Nagyon ügyesek és nagy szükség van rájuk, és így mindenkit fel tudunk léptetni és szerepeltetni, aki jelentkezett. Ha betettük volna őket is a nagyszínpadra, akkor sajnos nem lett volna lehetőség, csak egy-kettő csoportnak -  mondta el Illés Ida, a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője. 

A szervezők kiemelték, a kulturális és gasztronómiai események mellett számos kísérő programmal is készülnek, a legfiatalabbakat külön gyermekliget várja játékokkal, a sportszerető kanizsaiak pedig erősember versenyt is láthatnak.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.