Balesetmegelőzés, tánc és állatvédelem – Egészségnapot tartottak a Hevesi-iskolában

facebook megosztás

Egészségnapot tartottak ma délelőtt a Hevesi-iskolában. A program során a diákok megismerkedhettek az energiaital-fogyasztás hatásaival, a háztartási balesetek helyes ellátásával, különféle mozgásformákkal, de a felelős állattartásról is szó volt.

Több éves hagyománya van az egészségnapnak az intézményben. Szabó Erzsébet igazgató elmondta, igyekeztek változatosan összeállítani a programokat, így a háztartási balesetek megelőzéséről és ellátásáról, az étrend-kiegészítőkről és a tisztálkodásról szóló előadásokat is hallhattak a tanulók.

– A gyerekek váltják egymást a különböző helyszíneken és minél több mozgásos programot is teszünk bele, de vannak benne totók, kvízek. A védőnő hozza az egészségügyi szakembereket és akkor célirányos előadásokat tartanak a gyerekeknek, ahol nyugodtan, bátran mernek kérdezni. Tehát minden programot úgy állítunk össze – van egy ökocsoportunk és vannak olyan kollégák, akik megszervezik és összefogják ezt minden évben –, hogy mindig arra törekszünk, hogy változatos legyen és a gyerekek tényleg élvezzék – mondta el Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója. 

egészségnap

A gyerekek egyre fiatalabb korban kezdenek energiaitalokat és táplálékkiegészítőket fogyasztani, így az iskola védőnője azok hatásairól tartott előadást.

– Próbálom úgy megközelíteni a dolgokat, hogy ne direktben mondjak olyan dolgokat, betegségeket, hanem máshonnan megközelíteni. Akár egy depresszió, akár egy szívünket érintő elváltozásokra felhívom a figyelmüket, kiknek javasolt, kiknek nem. Hozom a sztorikat hozzá, már rengeteg sztori van hozzá, hogy rosszul lettek energiaital fogyasztásától és sajnos a mentősöktől is nagyon sok információt szoktunk kapni, hogy milyen problémákat okozhat az energiaital túlzott fogyasztása – tudtuk meg Kéryné Grommer Melinda iskolavédőnőtől. 

A diákok saját házi állataikat is elvihették az iskolába. Pirbus-Gróf Nóra a kutyájával, Medoxszal érkezett és a felelős állattartásra hívta fel a többiek figyelmét.

– Például beszélek arról, hogy ne válasszanak szaporítót, hanem tenyésztőt, és a kettő közötti különbségről, illetve az örökbefogadás fontosságáról, illetve arról, hogy egy kutya nemcsak egy játék, hanem egy élőlény – fogalmazott Pirbus-Gróf Nóra, a Hevesi Sándor Általános Iskola tanulója. 

Az iskola udvarán a tűzoltókkal találkozhattak a diákok, míg a tornateremben a fiúkat bokszbemutatóval várták, a lányok pedig a SZKES Táncsoport foglalkozásán vehettek részt.

T.CS.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.