Újbor mustra

facebook megosztás

Újbormustrát tartottak Cserfőn a Márton-napi pincejárást megelőzően. A cserfői és a bagóhegyi gazdák összesen 21 mintát tettek az asztalra, a Da Bibere borlovagrend tagjai pedig elmondták véleményüket a friss borokról.

„Az akkori Zalagyöngyéhez viszonyítva egészen tűrhető. Kicsit vékonyka...” - A zsűri tagjai elégedettek voltak a minőséggel. Úgy fogalmaztak, már látszik, hogy a 2017-es kiemelkedő évjárat lesz.

Az idei évben nagyon oda kellett figyelni a savakra, nagyon sok volt a meleg napok száma, ami égeti a savat a szőlőben. Akinek sikerült jó időben leszedni, nem későn és nem korán, továbbra is nagy figyelmet kell fordítani a borára. A korábbi évekhez képest a borok sokkal jobban eszik a ként – mondta el Horváth Ferenc zsűritag.

A cserfői borosgazdák már több éve megrendezik a pincejárással egybekötött Márton-napi mustrát.

Mozdulnak az emberek, egyre többen. Kezd összefogni a hegyhát, egymásnak adják a tapasztalatot, hogy mikor, hogy, mi erjedt, mikor szüreteljünk, hogyan szüreteljünk, milyen mustfokkal. Szóval ragad az emberekre, és hál' Istennek, mindenki egyre jobb bort készít – fogalmazott Nagy Lajos szervező.

Hogy melyik lett a mustra legkiválóbb bora – az egyelőre titok. Az eredményt a pincejáráson hirdetik ki, jövő szombaton.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.