Mától csak házhoz szállítanak az éttermek

facebook megosztás

Bezártak ma az éttermek is. Az éjfélkor életbe lépett szigorítások értelmében - leszámítva az üzemi étkezdéket - csak a házhoz szállítás lehetséges. A kormány elrendelte, hogy a következő 30 napra nem kell járulékot fizetni a vendéglátóhelyek alkalmazottjai után, valamint megtéríti a bérek felét. A megkérdezett kanizsai tulajdonosok elmondták: az újranyitás óta a vendégek visszatértek, még az utolsó napokban is sokan voltak náluk, most azonban abban bíznak, hogy a kiszállítási lehetőséggel csökkenteni tudják a bevételkiesést.

Tegnap este még szinte telt ház volt az egyik kanizsai bárban, ma már azonban nem mehetnek be a vendégek. Bogár Péter, a vendéglátóhely tulajdonosa elmondta: mindent megtettek azért, hogy csütörtöktől hiba nélkül működjön náluk az ételkiszállítás.   

– Nekem az a célom, mint üzlettulajdonosnak, hogy mindenképpen megtartsam az alkalmazottjaimat. A lehetőségeket mérlegeltük, s úgy döntöttünk, hogy egy nap alatt átállunk kiszállításra. A bevételeket így tudjuk maximalizálni, előrefelé haladunk, menekülünk. Valószínűleg kevesebb lesz a forgalmunk, de amit tudunk, azt kidolgozzuk magunkból – mondta Bogár Péter, a Cserebogár Bár tulajdonosa.

A burgerező teljesen új dizájnnal, étlappal és kibővített személyzettel nyitott márciusban, akkor azonban a koronavírus első hulláma eltolta az igazi debütálást. Azóta a belvárosi étterem nagyjából egy hónapot üzemelt, majd jött a mostani rendelkezés, és ismét be kellett zárnia.

– Márciusban egyszer már sajnos be kellett zárnunk a frissen kinyitott üzletünket, amibe nagyon sok munkát fektettünk. A nyár végeztével megpróbáltuk újra kinyitni, egy hónapot tudtunk dolgozni, s most megint arra kényszerülünk, hogy sajnos csak kiszállítással tudunk dolgozni – mondta el Kovács Richárd, a Chef of the street  üzletvezetője.

Egy hétfői interjúban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta: örömteli, hogy az állam segítséget nyújt a munkaerő-megtartáshoz, de ez csak a túléléshez lehet elegendő.

M-B.Gy.

(Borítókép és fotó: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.