Online térbe költözött a Thúry György Múzeum

facebook megosztás

Online térbe költözött a Thúry György Múzeum. Tegnaptól a kanizsai múzeum is harminc napra bezárta a kapuit, de a látogatókkal interneten keresztül továbbra is tartják a kapcsolatot.

A rendelet értelmében a Thúry György Múzeum Fő utcai kiállítóhelye és a Magyar Plakát Ház is november 11-e óta zárva tart. A muzeológusok az intézmény weboldalán látják majd el az érdeklődőket érdekes információkkal és folyamatosan frissülő tartalmakkal is szolgálnak. December elejére egy virtuális kiállítás is várható a Trianon századik évfordulójával kapcsolatban.

– A múzeumban a munka erre az időre sem áll meg. Teremőreink, akik most munka nélkül maradtak, a múzeum háromszázezres gyűjteményének a gondozásában vesznek majd részt, különös tekintettel a néprajzi gyűjteményre. A néprajzi revíziót, a tételes ellenőrzést fogjuk folytatni ebben az időszakban. Ezen kívül folytatjuk a digitalizálást, leltárkönyveink adatbázisba való bedolgozását. Lassan elérjük majd azt a szintet, amikor a papíralapú leltárkönyveinket teljes egészében felváltja egy többszempontú keresésre is alkalmas program – nyilatkozta Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

K.V.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.