Jobbik: A Citromsziget épületében több száz fiatalnak lehetne lakhatást biztosítani

facebook megosztás

Az úgynevezett Citromsziget épületéből csodákat lehetne varázsolni és többszáz fiatalnak lehetne lakhatást biztosítani – fogalmazott Berta Krisztián önkormányzati képviselő a Kanizsa Televízió Híradójának. A képviselő elmondta, hogy a Jobbik „Mi Várunk” Otthonteremtési Programja városunkban az egykori József főherceg laktanya falai között kiválóan megvalósulhatna.

Ahogy azt Berta Krisztián ismertette: az ország egyik legnagyobb problémáját, a lakhatás helyzetét oldaná meg a Jobbik a bérlakásépítési és lakhatási támogatási programjával, elsősorban a fiatal korosztály számára. A képviselő azt reméli, hogy a 2022-es választások után az új, nemzeti egységkormány által megvalósíthatók lesznek az otthonteremtési tervek. Azt is megtudtuk, hogy Nagykanizsán az önkormányzati bérlakásoknál hatalmas a túljelentkezés, az igények mindössze 15-20 százalékát képesek csak teljesíteni. Arról, hogy mennyibe kerülne a Citromsziget épületének felújítása és milyen feltételekkel költözhetnek majd be a fiatalok, egyelőre nincsenek információk.

– A Mi Várunk Program azért jött létre, hogy a fiataloknak tudjunk megoldást nyújtani, hiszen a Fidesz kormány vagy nem tud vagy nem akar segíteni már 2010 óta. A segítség tőlük általában a hitelbehajszolás, hiszen bármilyen programjukat megnézzük, az általában hitelhez kapcsolódik. A Mi Várunk abban különbözik, hogy az országszerte rengeteg, üresen álló állami és önkormányzati ingatlant, amivel vagy az állam, vagy az önkormányzat egyébként nem tud mit kezdeni, azt mi felújítanánk. A fiataloknak kedvező áron kiadnánk, majd később, ha erre igény mutatkozik, akkor anyagáron bizonyos idő elteltével, az övék is lehetne, az ő tulajdonuk lehetne az a lakás – nyilatkozta Berta Krisztián önkormányzati képviselő.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.