Váratlanul érte a szülőket az iskolák és az óvodák bezárása

facebook megosztás

Váratlanul érte a szülőket az iskolák és az óvodák bezárása. A kormány szigorító intézkedései alapján a nevelési-oktatási intézmények több mint egy hete nem nyithatnak ki. A megkérdezett kanizsai szülőknek sikerült megoldaniuk a gyerekeik otthoni felügyeletét.

Az egyik kanizsai családban egy hétéves és egy ötéves fiú felügyeletéről kellett gondoskodniuk a szülőknek. A gyerekek még nagyon kicsik, így nem tudták volna egyedül hagyni őket és a tanulásban is muszáj segíteni az iskolás kisfiúnak.

Szerencsére a munkahelyeink - mind nekem, mind pedig a páromnak - ilyen szempontból rugalmas volt és home office-t rendelt el mindkettőnknek. Így egyértelmű volt, hogy itthon tudunk lenni a gyerekekkel, ami olyan szempontból szerencsés, hogy online kapjuk a feladatokat az iskolából és azért le kell ülni a gyerekek mellé és tanulni kell – mondta el Mórocz Lilla.

Villámcsapásként érte a kormány döntése ennek a tízéves kislánynak a szüleit is. Egyelőre könnyen megy az otthoni tanulás, de a szülők tartanak attól, hogy az új tananyagot is nekik kell majd elmagyarázniuk a gyereküknek.

– Pedig én még abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az édesanyámmal együtt élünk, tehát van nagymama, aki vigyázzon rá. Nem kellett azzal foglalkozni, hogy szabadságot kérjünk én vagy a férjem, vagy bármi más segítséget. Tíz éves a gyerek, rá még vigyázni kell, nem merném egyedül itthon hagyni. Tehát még így is gondot okozott ez a hirtelen bejelentett döntés – mesélte Handó Márta.

A kormányrendelet alapján - ha a helyzet megengedi -  az iskolák legközelebb április hetedikén nyithatnak ki. Azoknak, akik nem tudják megoldani a gyerekük otthoni felügyeletét, az oktatási intézmények igénylésre biztosítják ezt a lehetőséget.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.