Egyre többen választanak különleges meglepetést anyák napjára

facebook megosztás

Az orgona helyett ma már a rózsa a legkelendőbb anyák napi ajándék a kanizsai tapasztalatok szerint. Egyre többen választanak különleges meglepetést, így előfordulhat az is, hogy egy csokicsokorral köszöntik az édesanyákat május első vasárnapján.

Egyaránt népszerűek a cserepes és a vágott virágok is ezen a napon – említette Martonné Jeszek Katalin virágbolt-tulajdonos. Ugyanakkor szerinte a trend folyamatosan változik, így nála is már jó ideje kaphatók virágbokszok, és igazi növénykülönlegességek.

– Ugye régen, mikor még mi voltunk gyerekek, mindig az orgona volt az anyák napi virág, most már nem. Most jobban szeretik, ha mindenki a saját kedvenc virágát kapja. Ez lehet akár rózsa, frézia, de mondhatom a most nagyon különleges rózsákból a színváltós rózsákat, aminek minden szirma más színű. Az orchideákat is nagyon szeretik. Itt most már teljesen más trend van, mint anno – mondta el Martonné Jeszek Katalin, a Kati Virágbolt tulajdonosa.

Egyre kelendőbb anyák napi köszöntő a csokicsokor is. A fiatal kanizsai „primadonnák” a csokiboxok mellett, exkluzív meglepetéssekkel rukkoltak elő az édesanyák ünnepére.

– Ez az első anyák napja, amink lesz. Nőnapra már voltak kis szárnybontogatásaink. Jött egy vevőnk, aki kérdezte, hogy a csokiba mártott eprek közé teszünk-e virágot. Tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy próbáljuk meg csokorba kötni. Kipróbáltuk és akkora sikere lett, hogy aki akkor vevőnk volt, most mind visszajöttek – mesélte Vas Réka, a Primadonna by Réka & Eszter ügyvezetője.

A különböző országokban más és más napokon ünneplik az anyák napját. A magyarok május első vasárnapján teszik ezt, akárcsak a litvánok, a románok vagy éppen a mozambikiak.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.