A város büszkeségei maradnának

facebook megosztás

A Kanizsa Vízilabda OB I B-s bajnokcsapatának ügyvezetése tájékoztatta további terveiről a sportág iránt érdeklődőket, s ami már most biztos: új szakvezető is érkezett.

Nem irigyeltük a forgalom miatt Regős Áront, aki néhány napja az U15-ös fiú vízilabda válogatott szakmai stábjának tagjaként még Portugáliában ünnepelhetett Európa-bajnoki címet, pénteken reggel viszont már az M7-esen autózhatott Nagykanizsa felé – bár, ahogy megjegyezték, még egy kávéra is volt idejük -, és a lényeg, hogy időben be is futottak a vízipólósok sajtótájékoztatójára.


A Kanizsa Vízilabda új szakvezetője, Regős Áron (balról) Balázs László ügyvezető, valamint Ludányi Kadosa technikai vezető társaságában

- Az utóbbi tíz esztendő tekintetében a Kanizsa Vízilabda nagyot alkotott, hiszen OB I B-s bajnokcsapatot adott a városnak, amire joggal lehetünk büszkék – fogalmazott a vízilabdázók ügyvezetője, Balázs László. - Nem nézünk azonban egyszerű idény elé a továbbiakban, hiszen a fejben nem bírt és sikertelen osztályozó után egy olyan ligában maradtunk, ahová a Szombathely mellé megérkezett kiesőként a KSI, valamint a Tatabánya is. A cél ezért is az 1-3. hely megszerzése, tehát abszolút biztosan nem mondhatjuk, hogy a bajnoki célért mehetünk. Ludányi Kadosával abban maradtunk, hogy új edzőt szerződtetünk, bár ő maga is megjegyezte már a legutóbbi OB I-es kvalifikáló előtt, hogy alighanem egy ideig háttérben maradna, de folytatja nálunk technikai vezetőként a munkát. Így került képbe Regős Áron, aki a vízilabda utánpótlásában edzősködött - válogatott szinten is - az utóbbi időszakban.

A 46 esztendős szakember játékosként is megismerhette anno a válogatott miliőjét, illetve emellett jó néhány éven át Olaszországban légióskodott.

- A kitűzött célokat ismerjük, én azonban még merészebbeket fogalmaztam meg magamban, s úgy szeretnék dolgozni Kanizsán, hogy akár fel is juthasson a csapat – vette át a szót az egri születésű szakember, aki pólózott a Ferencvárosnál, illetve a IX. kerületieknél az utánpótlásban is otthonosan mozgott. - Mindebben szakmailag és emberileg is maximálisan támaszkodhatom elődöm, Kadosa meglátásaira.


Ludányi Kadosa ugyan kicsit a háttérbe húzódik, ettől még tény, a 2020-2021-es OB I B-s vízilabda bajnokság kanizsai győztes csapatának edzője volt

Fotók: Polgár László

Nem titok, az érdemi munka a szponzorok, támogatók keresése terén sem mindennapi mostanság, a játékosok szerződéséről, szerződtetéséről ezekben a napokban határoznak, ami ellenben már biztosra vehető, az OB I B-s gárda a felkészülését augusztus 2-án kezdi meg.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.