Elszántan a bajnoki szezonjukra

facebook megosztás

Szombaton rajtol az OB I B-s vízilabda-bajnokság 2021-2022-es pontvadászata és az elmúlt szezon bajnoka, a Kanizsa Vízilabda az YBL WPC vendégeként kezdi a bajnokságot a fővárosi Komjádiban 13.30 órától.

A nyáron a kanizsaiak kispadján (bár legtöbbször a sportágban inkább a medence partján állva adják az instrukciókat a szakvezetők) Ludányi Kadosát az a Regős Áron váltotta, aki nem sokkal korábban még válogatott szinten a férfi vízilabda utánpótlásban is dolgozott. A 46 esztendős szakember keze alatt karakteres együttes van kialakulóban, s ez azért sem csoda, hiszen a szakvezető szeretne nagyot alkotni a nagykanizsai együttes mellett.


Regős Áron vezetőedző (balról) még Balázs László ügyvezetőnél (középen) is magasabbra tette a lécet a Kanizsa Vízilabda szereplése apropóján

Fotó: PL

- Nem titok, a célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot és igenis érjük el a hőn áhított feljutást – fogalmazott Regős. - Tudjuk, hogy a klub vezetése az 1-3. hely elérését tűzte ki célul, viszont én úgy gondolom, együttesünknek reális célja lehet a bajnoki elsőségre is. Még véletlenül se higgye azonban bárki is, hogy ez egyszerű feladat lesz ebben a mezőnyben, de azt is kijelenthetem, hogy nem gyengült a játékoskeretünk a korábbiakhoz képest. Úgy vélem, hogy például a Ludányi Kadosával végzett munkánknak, no meg az újonnan érkezett játékosoknak is köszönhetően gyorsabb és dinamikusabb pólót tudunk majd játszani.

A csapat kerete valóban átalakult, nem is oly' kis mértékben, hiszen információink szerint Simon Adrián és Kalanovics Balázs abbahagyta, Major Martin a SOTE klubjában folytatja, Kovács Ábel és Vékási Máté jelen pillanatban a KVSE OB II-es gárdájához került, míg életük és pályafutásuk Fodor Olivért Amerikába, Dobay Gergelyt és Dobay Pétert pedig Hollandiába szólította. Az érkezők között a dél-zalai egyesületnél az YBL-től Vadovics Lászlót, a KSI-től Vass Benedeket, a Ferencváros utánpótlásából Szőke Benedeket, a Honvédtól dr. Illés Sándort, a Tatabányától Márkus Martint, míg a BVSC-től a kapus Ambrusz Zsombort köszönthették. Rajtuk kívül a Fradiból kettős igazolással Gál Sándor, Klár Gergő, valamint Spitz Márk is szerepelhet a Kanizsa Vízilabdánál és az újdonsült igazolások életkora alapján megállapíthatjuk, fiatal legénység van épülőben.

- Igen, sok esetben ifjú vízilabdázókról van szó, akiktől azt várjuk, illetve az is a cél, hogy meccsenként mind a négy negyedet úgymond végig tudják darálni és az ellenfelet végig nyomás alatt tudják tartani. Persze ehhez száz százalékos koncentrációra lesz szükség. Szombaton ezt rögtön bizonyítanánk is, hiszen az YBL-lel szemben egyből rangadóval is kezdhetünk. Nem lesz könnyű, de ahogy ezt a találkozót, úgy egyben az összeset is szeretnénk megnyerni.

Ehhez adalékul csupán annyit, a múlt hétvégén a KV egy martfűi felkészülési tornán vehetett részt és a hatcsapatos mezőnyben (az első ligás PVSK mellett OB I B-s gárdákkal spékelve) meg is szerezte az első helyet.

P. L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.