Ismét várták a véradókat

facebook megosztás

Ötödik alkalommal tartott civil véradást a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Országos Vérellátó Szolgálat támogatásával. A szervezők ma reggel kilenctől délután egy óráig várták a segíteni vágyókat a Hevesi Sándor Művelődéi Központban

A civil véradás a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága és az OVSZ közös kezdeményezése. Három éve indult az összefogás, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára. A járványhelyzetben még nagyobb jelentőséggel bír, hogy legyen megfelelő mennyiségű vérkészlet, így a helyi képviselők igyekeztek minél több önkéntest elérni.

– Ismeretségi körünkből, a civilek körében próbáltunk megszólítani minél több embert. A mai nap 16 fő jelent meg, vegyesen. Egy pár fiatal is volt, de zömében idősebb, középkorosztály jelent meg – nyilatkozta Győrfy Anikó, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ járási koordinátora.

Föld Katalin tizedik alkalommal vett részt véradáson. Az egyik ismerőse hívta fel rá a figyelmét, és nem is habozott eljönni, hiszen fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalás ezen formáját.

– Főleg ebben a járványos időszakban azt gondolom, hogy több vérre is van szüksége a betegeknek és remélem, hogy hozzájárulok én is ennyivel a gyógyulásukhoz – mondta el Föld Katalin.

Véradásra azok a 18 és 65 év közötti, egészséges felnőttek jelentkezhetnek, akik elérik az 50 kilogramm testsúlyt.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.