Nyugodtan telt a szilveszter Nagykanizsán és környékén

facebook megosztás

Nem történt kirívó esemény, összességében nyugodtan telt a szilveszter és az újév első napjai is a Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Kósi Zsolt, megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása alapján a tűzijáték használata nem okozott tűzesetet Zala megyében.

Közlekedési baleseteknél, ittas vezetőkkel szemben, illetve garázdaság ügyében intézkedtek a rendőrök Zalában az elmúlt napokban, utóbbinál két esetben Nagykanizsán – mondta el Cséber Benjámin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

– Zala megyében a szilveszteri hétvége során négy anyagi kárral végződők, közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a kollégáim. Ezek között volt figyelmetlenül végrehajtott parkolás és előzésből kialakuló baleset is. Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt. A rendőrök emellett négy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek, történt több garázdaság, volt, ahol sajnos tettlegességig fajult egy veszekedés – nyilatkozta Cséber Benjámin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági szakemberei a pirotechnikai eszközöket árusító helyszíneket, Zalában összesen 23-at ellenőriztek, és kirívó szabálytalanságot sehol nem találtak – mondta el Kósi Zsolt.

Általánosságban elmondható, hogy a lakosság betartotta a pirotechnikai eszközök biztonságos felhasználásával kapcsolatos szabályokat, így megyénkben sem 2021. december 31-én, sem 2022. január elsején nem történt ezekhez az eszközökhöz kapcsolódó tűzeset vagy káresemény. Nagyon köszönjük a lakosságnak, hogy ezeket a szabályokat betartották – mondta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fel nem használt tűzijátékokat a következő napokban feltétlenül vigyék vissza az árusító helyekre.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.