Szülők nélkül farsangoltak a Bolyaisok

facebook megosztás

Szülők nélkül, korlátozott lehetőségek mellett, de a kanizsai iskolák zöme megtartotta a télutó egyik legvidámabb eseményét, a farsangot. A Bolyai-iskolában ma, pénteken öltöztek jelmezbe a gyerekek, és sok pedagógus is csatlakozott az álarcos mulatsághoz.

A járvány miatt az előző években nem volt lehetőség arra, hogy megtartsák a farsangot, most viszont a járványügyi szabályok betartása mellett az iskola vezetése mindenképpen szerette volna megörvendeztetni a gyerekeket egy vidám programmal. Ma nem csupán az ifjúság öltött maskarát, hiszen a tantestület nagy része is így tett.

– Megszerveztük ezt a mai napot, ami tényleg a farsangról szól. A délelőtt folyamán jelmezes felvonulások zajlanak egy adott szinten az alsósoknak, illetve a felsősöknek a felső szinten. Itt is figyelünk arra, hogy elkülönítsük a két tagozatot. Valamint minden osztályban a délelőtt folyamán játékos feladatok, zene, tánc és igazából buli van – mondta el Tulman Géza, a Bolyai-iskola igazgatója.

Ahogy Tulman Géza fogalmazott: a felső tagozatosok számára igazán egy buli a farsang. A kisebbeknél, az alsósoknál viszont a legnagyobb élményt a jelmezbál nyújtja.

– Nagyon izgatottak voltak a gyerekek, többen mondták, hogy otthon aludni sem tudtak, mert annyira várják. Igazából megbeszélgettük, elmesélték, mibe öltöznek be, milyen jelmezük lesz. Most lesz egy felvonulás, nagy örömmel várták ezt a napot – árulta el Hegyi Helga.

A szülők - a járványügyi szabályok miatt - idén sem tudták végigtapsolni a jelmezes gyerekek bevonulását, de a vidám program és a tanítás nélküli nap némileg kárpótolhatta a farsangoló ifjúságot.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.