Az anyák napi csokrok is 20-30 százalékkal drágábbak idén, mint tavaly

facebook megosztás

 

A kanizsai tapasztalat alapján az orchideákból, a rózsákból és a tulipánokból készült virágköltemények a legkeresettebbek, de a ritka és egyedi összeállításokat is kedvelik a vásárlók.

Az ajándékötletek közül a díszdobozban megtalálható virág a legújabb trend. Martonné Jeszek Katalin virágboltos Híradónknak elmondta: a drágulás ellenére anyák napjára a többség a nagyobb csokrokat választja.

– Most jelen pillanatban anyák napjára nem az egyszálas virágokat szeretik vinni a kedves férfi vagy női tagok, anyák napjára mindenképpen nagyobb csokrokat vagy cserepes virágokat szoktak vinni. Természetesen a mi szakmánkra is teljes mértékben kihat a mostani helyzet, áremelkedések történtek, már a beszerzést drágábban kapjuk meg olyan 20-30 százalékkal – nyilatkozta Martonné Jeszek Katalin, a Kati Virágbolt tulajdonosa.

Az édesség és a virágcsokor különleges kombinációjával is meglephetjük szeretteinket. A bazsarózsából, boglárkából és tulipánból készült csokrokat viszik a legtöbben anyák napjára Vas Réka üzletvezető szerint a sütik esetén a cake pop, a csokiszív és a macaronfinomságok fogynak a legjobban.

– Elég különleges dolgokkal készültünk, hogyha mondhatom ezt, Kanizsán egyedül mi csinálunk ilyen cake poppal és virággal kombinált csokrot, amit így egyben vihetnek és megkaphatnak, ezt nagyon szeretik, mert komplex nem kell külön elmenni csokiért, virágért, hanem egy nagyon reális áron megkaphatják a kettőt egyben. De emellett nagymamának, nagynéninek vagy leendő anyukának szokták vinni a kis gyümölccsel, magvakkal töltött csokiszíveinket  – tudtuk meg Vas Rékától, a Primadonna Csokoládé társtulajdonosától.

Az idei május elseje különlegessége, hogy az anyák napja és a munka ünnepe ugyanazon vasárnapra esik.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.