Idén is megmutatták tehetségüket a BLG-s diákok

facebook megosztás

Ezúttal a művészetekben jeleskedtek a batthyánysok. A BLGén elnevezésű kulturális kavalkádnak már több mint 10 éves múltja van, a diákok pénteken álltak a közönség elé.

2010-ben debütált a rendezvény, a gimnázium akkori igazgatója, Balogh László és az akkor szabadidő-szervezőként tevékenykedő Katona Noémi álmodta meg a programot – emlékeztetett Tislérné Tóth Zsuzsanna igazgatóhelyettes. A szervező pedagógusok és a tanulók részéről is töretlen a lelkesedés, csupán a Covid-időszak szabott gátat a rendezvénynek az elmúlt évtizedben.

– Azt a célt szolgálja nyilvánvalóan, hogy azok a gyerekek, akik az iskolában nagyon jó eredményeket érnek el, meg tudják mutatni, hogy másfajta tehetséggel is rendelkeznek. Így aztán 2010 óta ez a BLGén működik. Egyéb iránt a BLGén szó is Balogh László tanár úr találmánya. Mindig azt szokta mondani, ez nem egy biológiai gén, hanem egy közösségi gén, és minden jelenlegi és egykori BLG-sben, sőt, a landlerosokban is benne van a BLGén –árulta el Tislérné Tóth Zsuzsanna, a BLG igazgatóhelyettese.

A diákok számos különböző kulturális produkcióval készültek, ének, zene, tánc, és hangszeres játék is szerepelt a palettán.

– Most felkértek engem szólóban is énekelni, tehát én abszolút felkérésre vagyok itt. Illetve, egyedül, ami a saját kezdeményezésünk volt, az egy nagyon kedves barátnőmmel a duettünk, mert azt nagyon szerettük volna elénekelni egy nagyobb közönség előtt. Én igazából abszolút úgy állok hozzá, hogy ez egy ilyen kis laza este, egy szép este –emelte ki Térdig Viktória BLG-s diák.

Az idei rendezvényen 10-től 18 éves korig a gimnázium minden korosztálya képviseltette magát, a közönség 14 produkciót láthatott.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.