Elkezdték az aszfaltozást a Platán sor 10/A parkolójában

facebook megosztás

A helyi lakók évek óta küzdöttek a terület rendbetételért, főleg esős időben okozott problémát nekik a parkolás. A város több pontján indult az elmúlt hetekben leállók építése, valamint a legutóbbi közgyűlésen arról is döntöttek a frakciók, hogy a Teleki-Kórház sarok leendő parkolóira 65 millió forintot szán a város.  

Volt olyan lakó, aki az interjú alatt mesélte el, hogy már évek óta küzdöttek a parkoló helyzetével, de egészen mostanáig a jelzéseiket tettek nem követték. A Google Maps 2012-es felvétele is igazolja, hogy valóban régóta húzódik a probléma.

– Főleg esős időjárásban okozott ez nagyobb problémákat, hiszen a lezúduló csapadék miatt sáros lett a parkoló. S ez bizony tud kellemetlenségeket okozni mindenkinek, ezt talán szükségtelen is ecsetelnem. Közel 10 éves problémáról beszélünk itt, azóta kérték a lakók, viszont tőlem a januári soros ülés előtt kérték először –mondta el Berta Krisztián, az ÉVE önkormányzati képviselője.

A felújítást a Via Kanizsa végzi. A városi cégnek és az alvállalkozóinak lesz bőven munkájuk a közeljövőben, hiszen arról is döntöttek a frakciók a szerdai soros ülésen, hogy a Sberbanktól most visszakapott forrásból 41 millió forinttal tudják növelni, a kisebb járdafelújításokra tervezett, 165 millió forintos összeget.

– Kellett várni erre a munkára egy picit, de végre a végére érünk, s egy újabb parkoló kerül 21. századi körülmények közé. Szóval én köszönöm a Via-nak és a kivitelezőnek a munkát – tette hozzá Berta Krisztián.

A Platán sorinál nagyobb parkolóépítések is lesznek a városban. A Munkás utca 10. és a Kazanlak körút 1. között 45 beállót építenek, mintegy 80 millió forintból, és a már készülő gyorsétterem mellett, a Teleki és Kórház utca kereszteződésében is még idén elkészül az önkormányzat 45 leállója.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.