Tizennyolcadik alkalommal tartottak bor– és szüreti fesztivált Becsehelyen

facebook megosztás

Jellemző a program népszerűségére, hogy a felvonuláson alig fért fel mindenki a települést körbejáró járművekre.

Becsehely mindig is híres volt a szőlészetéről, valamikor a maga 400 hektárjával Zala megye legnagyobb zártkertje volt a környéken. A szüreti felvonulást tradicionálisan szeptember második vasárnapján rendezik meg a településen, mivel a szombat a szüreti munkák napjának számít és a hét utolsó napja a pihenésé ebben az időszakban. A hagyományt a település vezetése csaknem két évtizede élesztette újra, némileg modernizált köntösben. Így idén is több tucat autó járta végig a falu főutcáját.   

– 2005-ben úgy gondoltam, hogy ezt a hagyományt élesszük fel. Azóta ezen emlékeim alapján igyekszünk megvalósítani, bár lovunk nincsen, lóháton már nem jönnek huszárok. Most más jellegű technika van és másként járjuk végig a főutat – mondta el Németh Géza, Becsehely polgármestere.

A megállóknál néptáncosok szórakoztatták az egybegyűlteket. A programon való részvétel a helyi és környékbéli fiataloknak is nagy élményt jelentett.

– Szerintem mindenkinek egy nagyon jó élmény lehet, hogy ezt így megnézheti, és én nagyon ajánlom nekik, hogy eljöjjenek megnézni – fogalmazott Cseke Renáta, a Szikrák Táncegyüttes néptáncosa.

A szüreti felvonulás a faluháznál zárult, majd a becsehelyiek estébe nyúlóan mulattak a szüreti ünnepségükön.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.