Egy csokorban az elmúlt tíz év fotói

facebook megosztás

10 éves alkotói jubileumára készült könyvét mutatta be Szabó Zsolt a Hevesi Sándor Művelődési Központban csütörtökön. A természetfotós 2013-ban kezdett fényképezni, majd hamar rátalált mostani kedvenc témájára, a madarakra.

Az alkotó első kötete 2018-ban jelent meg, azonban az kizárólag madarakat ábrázoló képeket tartalmaz. A könyvet a fotós afrikai útjáról készült kiadványa követte. A mostani, „Egy természetfotós naplójából…lelkem optikája” című munkájában Szabó Zsolt az elmúlt 10 évet 8 fejezetben mutatja be. Elmondta, 170 ezer fényképből választotta ki a kötetben látható csaknem 100 fotót.

– Az első hét évemet azt nagyjából madarak fotózásával töltöttem, tehát a könyvben is nagyobb szerepet a madarak kaptak, hat fejezet a madaraké. Az utolsó három évben elkezdtem kicsit kimozdulni Magyarországról, és jártam a világot, mondhatjuk így, tájakat fotóztam. Egy fejezetet kapott benne a tájfotózás, és 2019-ben pedig volt egy afrikai utazásom, egy külön fejezetet kapott benne ez az afrikai út – fogalmazott Szabó Zsolt, természetfotós. 

természet

A könyvet a Napraforgó Szenior Örömklub szervezésében mutatták be. Az esemény elején a kötet ajánlóját annak írója, Maros Sándor olvasta fel, akitől Szabó Zsolt a fényképezés alapjait tanulta. A természetfotós hangsúlyozta, a bemutatón azokat a képeit láthatták az érdeklődők, amelyek a könyvből kimaradtak.

– Szinte biztos, hogy lesz új könyvem. Egy történet ehhez, hogy az első könyv megjelenése után a következő években mindig kérdezték, hogy na, akkor most, ebben az évben most már kiadok-e egy könyvet újra, mert hogy nagyon tetszett az első, és sokan keresték – tette hozzá Szabó Zsolt, természetfotós. 

Szabó Zsolt hozzátette, a megjelent képeit az adott évek legjobbjaiból, utólag választotta ki, így a következő könyvén ugyan már gondolkodik, de annak témája még nem fogalmazódott meg benne.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.