Bolf László gyógynövényes receptjeit teszi közzé legújabb kötetében

facebook megosztás

Bolf László harmadik kötete jelenik meg január 22-én. A szerző, aki a meridián tornáról is ismert lehet a nagyközönség előtt, legújabb írásában gyógynövényes recepteket tesz közzé.

Gyógynövényeink a Kárpát hazában, Sargyú gyógynövénytár, Gyógynövényes receptek. E három kötetben osztja meg Bolf László saját ismereteit. A szerző a közelgő bemutató előtt, sajtótájékoztatón számolt be legújabb írása létrejöttének körülményeiről.

- A Gyógynövényes receptek című könyvemnek az a lényege, hogy azok az emberek, azok a fiatalemberek, akik nem tudnak semmit a gyógynövényekről, tájékozódni tudjanak. Ez a könyv – amiben mintegy 70 gyógynövényes rajz van – ha valaki kimegy, és megszedné magát gyógynövényekkel, nagyon nagy segítséggel szolgál. Azon kívül leírtam, milyen területen lehet megszedni, bokros helyen, patak partján vagy erdős területen és így tovább – fogalmazott Bolf László.

Van olyan gyógynövény, amelyet áztatni kell, aztán van, amit főzni és vannak még az alkoholos oldatok, amit tinktúrának hívunk - árulta el Bolf László.

- És vannak még az ecetfajták. Ugye mindenki az almaborecetet ismeri. Én csinálok almából, szilvából, naspolyából, körtéből, cseresznyéből meggyből borecetet és van, amit még ízesítek is, mondjuk tárkonnyal. A régiségben volt egy olyan felfogás, ha valaki megbetegedett, akkor pálinka és almaborecet. Ha ez a kettő nem használt, akkor állították neki a keresztet – tette hozzá Bolf László.

Az elmondottakról bővebben lesz szó Bolf László legújabb könyvének bemutatóján, január 22-én, a Halis István Városi Könyvtárban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.