Véget ért a Szabadics Kanizsa Kupa

facebook megosztás

A Mézes Kalács csapata nyerte a Szabadics Kanizsa Kupát. A teremfocitorna fináléja büntetőkkel dőlt el, a második helyen a Green Dragons végzett. A kétnapos programon összesen huszonnégy gárda versenyzett.

A kupa története több mint három évtizede kezdődött és volt olyan év, amikor csaknem száz résztvevővel zajlott. A Kanizsa Turizmusáért Egyesület tizenegy éve élesztette újjá a hagyományt, ahova minden évben egyre több csapat jelentkezett, így idén már 24 együttessel bonyolították le a rendezvényt. Lánczos Attila szervező elmondta, egy előzetes sorsolás döntött arról, hogy az egyes csapatok ki ellen lépnek pályára.

– Ezt is hagyomány szerint tettük, hogy a csapatvezetők szinte egymásnak húzzák ki a csoportellenfeleket. Nincs irányított sorsolás. Annyi van, hogy kiemeljük erősorrend alapján a csapatokat, hogy kiegyenlített csoportküzdelmek legyenek. Az első kettő együttes továbbjut a Szabadics Főkupára, és a harmadik-negyedik helyezettek pedig kezdenek újra egy kupát vasárnap a Zsigmondy-csarnokban, a Tiszteletkupát. Tehát hasonló erőviszonyok alakulnak ki mind a Tiszteletkupa, mind a Főkupa sorozatában – tette hozzá Lánczos Attila, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület szervezője. 

A tornán Bagladyné Pataki Lívia szervezésében egy jótékonysági kezdeményezés is megvalósult. A csarnok büféjében egy adománygyűjtő dobozt helyeztek ki, amivel egy beteg kisfiú kezeléséhez lehetett hozzájárulni.

– Én próbálok nyitottan járni a világban, illetve a városban, hogy ahol lehetőséget látok, akkor ott szervezek bármilyen kezdeményezést. A gyerekeim fociznak ötéves koruk óta, úgyhogy évek óta részt veszek ezen a tornán, és akkor itt a szervezőkkel előtte egy pár szóban egyeztettünk, hogy van-e erre lehetőség, illetve adnak-e erre időt, helyet és módot, hogy itt bármi kis apró gyűjtés létrejöhessen. A család nevében is szeretnénk megköszönni nekik is, hogy ez létrejöhetett – tudtuk meg Bagladyné Pataki Líviától.

Vasárnap este nemcsak a legjobb együtteseket, hanem a játékosok egyéni teljesítményét is díjazták. Papp Gábor a torna gólkirályának járó trófeát vehette át. Elmondta, csapata teljesítményével is maximálisan elégedett.

– Ha nekünk ezt a nap vagy a torna elején mondják, hogy mi a negyedik helyen fogjunk végezni, abszolút elfogadható, sőt, aláírjuk a torna előtt. Nyilván voltak nálunk jobb csapatok is, ők odaértek a jobb pozíciókba. Gratulálok nekik ezúton is – mondta el Papp Gábor, az FC Kau labdarúgója. 

A XI. Szabadics Kanizsa Kupa győztesének járó díját a Mézeskalács együttes vehette át, a második helyen a Green Dragons végzett, míg a harmadik a Belezna lett. A torna legjobb kapusának Pethő Józsefet, legjobb mezőnyjátékosának Őri Martint választották.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.