A Rozgonyi-iskola ötödikesei mutatják be gyűjteményeiket Az én bogaram tárlaton

facebook megosztás

Az én bogaram címmel nyílt kiállítás a Rozgonyi Úti Általános Iskolában. Az ötödik osztályosok közös tárlatának címe megtévesztő lehet, ugyanis nem rovarok láthatók a tárlókban. A gyerekek a gyűjtőszenvedélyük eredményeit mutatják be: fociskártyákat, pénztárcákat, kagylókat és számos érdekességet lehet látni az intézményben.

A mondás szerint, olyan szenvedélye van annak, akit bogarasnak mondanak, ami lefoglalja a mindennapjait, a szabadidejét és kicsit kiszakítja a mindennapok valóságából – fogalmazott Jeszenői Csaba, a Rozgonyi-iskola 5.A osztályának osztályfőnöke. Mint azt elárulta: a jelenlegi kiállításnak volt előzménye. Három éve, a Covid-időszakában a 6. osztályosok állítottak össze egy hasonló tárlatot.

- Az a lényeg szerintem, hogy gyűjtenek, hogy foglalkoznak ilyesmivel. Most a kiállítóink közül hárman is vannak, akik egyféle dolgot szeretnek nagyon, - ha egyáltalán érdemekről beszélhetünk – az ő érdemeiket nem kisebbíti, és nem értékteleníti a kiállítás. Mert ez egy pozitív lelki tartalmat, egy pozitív irányultságot is megmutat – fogalmazott Jeszenői Csaba, a Rozgonyi-iskola 5.A osztályfőnöke. 

rozgonyi

Az 5.B-sek tárgyai is szerepelnek a kiállításon, mint azt az osztályfőnökük, Jaskó Veronika elmondta: szerinte a gyűjtőszenvedély nincs időszakhoz, korhoz kötve.

- Azért örültünk ennek, hogy vannak most is ezek a gyűjtemények, mert ez nem interaktív, nem nethez köthető. Ilyenek voltak a mi gyerekkorunkban, vannak most is. Egyébként meglepően hasonló dolgokat gyűjtenek, sportkártyák és bármi, egészen változatos gyűjteményeik vannak – mondta el Jaskó Veronika, a Rozgonyi-iskola 5.B osztályfőnöke. 

A Rozgonyi-iskola galériájában kilenc tárlóban lehet megtekinteni az 5.A és az 5. B osztály egy-egy tanulójának gyűjteményét.

V.A.

(Kép: Kanizsa Médiaház)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.