Közösen idézték fel névadójuk munkásságát

facebook megosztás

Együtt emlékezett névadójára, Hevesi Sándorra, a neves kanizsai színházigazgatóról elnevezett művelődési központ és az általános iskola. A hétfői eseményen a koszorúzás mellett, egy irodalmi pályázat díjkiosztójával is felidézték a 151 éve született művész munkásságát.

Intézményük névadójának életútját felidézve hajtottak fejet a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjai. A rendező, drámaíró, kritikus, színházigazgató ifjú éveit töltötte Nagykanizsán, majd a Piarista Iskolában tett érettségit követően a fővárosban lett korszakának egyik legjelentősebb színházi szakembere. Kulturális érdemei előtt tisztelegve koszorúzták meg, születésnapja apropóján, a HSMK előcsarnokában lévő mementót.

hsmk

Minden évben megemlékezünk névadónkról, reggel 8 órakor az intézmény udvarán, ahol minden tanuló részt vesz és meghallgatja az emlékműsort, ilyenkor délután pedig közösen a Hevesi Sándor Művelődési Központtal, ugyanis közös a névadónk, együtt szervezzük meg ezt a megemlékezést - fogalmazott Szabó Erzsébet, a Hevesi Sándor Általános Iskola igazgatója. 

Az emléknap kapcsán hagyományosan írt ki egy vers- és prózaíró pályázatot az oktatási intézmény, amelynek eredményhirdetését a hétfői ünnepen tartották. A 2023-2024-es tanévben mintegy 40 alkotás érkezett, számos témában, különböző kategóriákban. Horváth Adél például a négylábú barátjáról írt verssel a harmadik helyezést érdemelte ki.

hsmk

Lizzy az én kutyám, nagyon szeretem, a testvéremként tekintek rá. - Mi mindent írtál le a versben a kutyáról? - Anyu virágait ugye szereti megtépni, meg hogy tudják, hogy nem lehet rá haragudni - árulta Horváth Adél Enikő, a Péterfy-iskola tanulója. 

A Hevesi Sándor emléknap részeként a diákok munkáiból rajzkiállítás nyílt a HSMK színházi előcsarnokában, amit május 24-ig megtekinthetnek az érdeklődők.

K-V.A.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.