Átalakul a NaGESZ

facebook megosztás

A Nagykanizsai Gazdasági Ellátó Szervezet április elsejétől már a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. részeként működik, június 30-tól pedig – mint önálló szervezet – teljesen megszűnik. A megállapodás értelmében a NaGESZ minden dolgozójának megmarad az állása.

2014-es megalakulása óta kiváló eredményeket ért el a NaGESZ, hiszen a szervezet munkája 150 millió forint megtakarítást, továbbá a kötelező feladatok ellátása mellett több mint 100 millió forint vállalkozási bevételt is eredményezett az önkormányzatnak. A minél komplexebb és nagyobb létszámú szakembergárda megteremtése érdekében azonban elkerülhetetlenné vált a beolvadás. A humánerőforrás tekintetében fontossá vált, hogy ismét központosítsunk. A karbantartói részleg április elsejétől a vagyongazdálkodási zrt-nek lesz a része. Azokat az intézményi karbantartási feladatokat továbbra is ellátjuk, amit eddig végeztünk. Így például a Zöldtábor felújítási, karbantartási munkálatait is ellátjuk - fogalmazott Horváth István, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.


Bilicz Csaba elmondta: az átalakulás a karbantartási munkálatokban nem okoz fennakadást

A változás mintegy 40 dolgozót érint, de a NaGESZ egykori munkatársai folytatják munkájukat. Az átalakulás a karbantartási munkálatokban sem okozott fennakadást. – A karbantartások és a hibaelhárítások folyamatosan megtörténnek. Nem lesz kiesés a cégváltásból adódóan a karbantartások elvégzésében. Most is folyamatosan dolgoznak a kollégák, ami a műszaki csoportot illeti. Ezzel párhuzamosan próbáljuk beintegrálni a már meglévő struktúráját a cégnek, próbáljuk egyesíteni a két céget - említette Bilicz Csaba, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Az átalakulás június 30-án zárul véglegesen.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.