Exportcikk lett a „Digitális bíróság” – 32 millió Euró értékben fogjuk értékesíteni a program megoldásait Srí Lankának

facebook megosztás

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy immár valódi exportcikk lett a magyarok „Digitális bíróság” elnevezésű programja Srí Lankán: a vízgazdálkodási és közlekedési infrastruktúra fejlesztése mellett – ennek a megállapodásnak a keretében –, a Srí Lanka-i igazságszolgáltatás modernizálását és digitalizálását is magyarok fogják elvégezni az ázsiai szigetországban.

– „Pár éve nehéz lett volna még ezt elképzelni, hogy Magyarország bíróságai bármivel is hozzájárulhatnak a magyar export-tevékenységhez” – szögezte le Handó Tünde, az OBH elnöke.

– Magyarország, kis ország lévén, az exportpiacon – a mennyiségi versenyben – kevésbé jár élen, de ahol a szaktudás, a kreativitás és a szorgalom a meghatározó, ott versenyképesek vagyunk. Ilyen a digitális bíróság is – hangsúlyozta Szijjártó Péter külügyminiszter. – „Srí Lankával egy kötött segélyhitel megállapodást kötöttünk, amely 149 millió Euró nagyságrendű. A vízgazdálkodási és közlekedési infrastruktúra fejlesztés mellett, ennek a megállapodásnak a keretében az igazságszolgáltatás modernizálását és digitalizálását Srí Lankán, a magyar „Digitális bíróság” program segítségével fogjuk elvégezni. A Srí Lankával megkötött, kötött segélyhitel megállapodás értelmében, 32 millió Euró értékben fogjuk értékesíteni a „Digitális bíróság” megoldásait. Ez körülbelül 10,25 milliárd Forint.”

Szijjártó Péter hozzátette: a „Digitális bíróság”, mint szellemi termék egy újabb komoly hozzáadott értéket jelent, amellyel ismét export-rekordot dönthet Magyarország.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.