Végvári vasemberek viadala

facebook megosztás

Útra keltek a vasemberek. A Végvári Vasember Viadal résztvevőit reggel az Erzsébet téren köszöntötték, majd a csapatok felkerekedtek, hogy teljesítsék a nap során rájuk váró, különféle kihívásokat.

A kilenc általános és öt középiskolai társaságnak elsősorban bátorság- és erőpróbákon kell bizonyítania, de azért szórakoztató feladatokból – mint például tojáshajítás vagy szelfizés a város különböző pontjain – sincs hiány.


Katonai erőpróba a Várkapunál (Fotó: Gergely Szilárd)

A Várkapunál katonák bőrébe bújhatnak az ifjú titánok, az Ady-korzón egy felfújható Exatlon-pályán kell átküzdeniük magukat, a Bányász-pályán pedig a labdaérzéküket tesztelhetik. A viadalnak a Csónakázó-tónál és az Erzsébet téren is találhatók állomásai – itt lesz egyébként 21 órától a Hősök-koncert is, amihez szintén kapcsolódik egy feladat.

Az általános iskolások versenyének eredményét 16 órakor hirdetik ki, a középiskolások küzdelme viszont éjszakába nyúlik majd, s éjfélkor derül ki, közülük melyik csapat teljesített a legjobban. A feladatokat 16 és 18 óra között bárki kipróbálhatja az Erzsébet-téren.


Nem könnyű az átjutás az Exatlon-pályán, amely a viadal egyik új eleme (Fotó: Gergely Szilárd)

A helyi diákok mellett magyarkanizsaiak, várpalotaiak és keszthelyiek is indultak a Végvári Vasember Viadalon. A program célja a közösségépítés, illetve az, hogy a fiatalok szórakoztató módon ismerkedjenek meg Nagykanizsa történelmével és nevezetességeivel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.