Ott segít a gondviselés, ahol erre lehetőséget adnak

facebook megosztás

Fityeházon az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg, ezért rendhagyó módon a járda- és szoboravató ünnepséget hálaadó szentmise előzte meg.– Valljuk be őszintén, szeretünk kérni. Az ember az Istent sokkal gyakrabban keresi meg, amikor kérni kell valamit, amikor szükség van valamire, és mennyivel ritkább, amikor már megvan az, amit kértünk és akkor hálát adunk – fogalmazott Nikli Zsolt, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa.


A hétvégén avatták fel a mintegy 1200 méter hosszú térköves járdát (Fotó: Gergely Szilárd)

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, minden egyes fejlesztés a közösség munkájának eredménye, ami egyben példát is mutathat, hogy hogyan lehet célokat elérni akkor, ha az emberek összefognak. – Ott van helye a gondviselésnek, és ott segít a gondviselés, ahol erre a gondviselésre lehetőséget adnak. Segíts magadon, a Jóisten is megsegít. Azok a települések, melyek erős közösséget alkotnak, amelyek együtt tudnak dolgozni és együtt tudnak ünnepelni, amikor az ünneplés ideje eljön, számtalan programot tudnak magukénak – mondta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A hétvégén a nemrég elkészült, mintegy 1200 méter hosszú térköves járda mellett, a fityeháziak legnagyobb örömére, az Alkotmány téren álló Piéta szoborcsoportot is felavatták. A 205 éves, műemléki védettségű építészeti értéket pályázati forrásból szerették volna felújítani, a restaurálást azonban csak püspöki engedéllyel kezdhették meg. Tatai István polgármester elmondása szerint mindez nagyon rövid idő alatt, a csodával határos módon valósult meg. – A sors úgy hozta, hogy egyik alkalommal később ebédeltem, de az étterem szomszédjában épp a püspök úr tárgyalt a környező plébánosokkal. Megpróbáltam, mondván, hogy veszteni valóm nincs, hogy beszéljek a püspök úrral, aki hajlandó volt rám szánni tizenöt percet. Elmondtam neki, hogy mi az, amit szeretnénk, azonnal odahívta a plébánosunkat, és mondta, hogy részükről rendben van, csak készítsük elő a dokumentációt – árulta el Tatai István, Fityeház polgármestere.


Az Alkotmány téren álló Piéta szoborcsoport műemléki védettségű építészeti érték (Fotó: Gergely Szilárd)

A pályázatot a határidő lejártának napján végül sikerült beadni, a Piéta pedig ismét eredeti állapotában látható. Fityeházon a jövőben további beruházásokra kerül sor. A tervek között szerepel még a járdaépítés befejezése, valamint egy utca leaszfaltozása.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.