Esély Sportnapot rendeztek Kiskanizsán

facebook megosztás

Sokan érkeztek az Esély Sportnapra, melyet a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezett. – A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház egy hálózat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai vezetésével működünk. Minden megyében, illetve Budapesten van egy ilyen iroda. A mi fenntartó anyaszervezetünk a Zalaegerszegi Civil Életért Közhasznú Egyesület – árulta el Bognárné Bengő Hajnalka, a Zala Megyei CSEÖH irodavezetője.


A Tekerd ránk az időd! elnevezésű jótékonysági akcióban helyi szervezeteket, egyesületeket is támogathattak a résztvevők

A zalai szervezet legfőbb feladata az esélyteremtés, a tolerancia erősítése és az előítéletek csökkentése a hátrányos helyzetű csoportokkal szemben. Ennek érdekében a megye számos pontján szerveznek olyan figyelemfelkeltő programot, mint amilyen a kanizsai is volt. A célokat a helyszínt biztosító sport- és szabadidőközpont vezetősége is fontosnak tartja. – A B106 egy háromszavas szlogennel indult útjára ezelőtt háromnegyed évvel. Ez pedig a sport, egészség és közösség. Azt gondoljuk, hogy az elmúlt időszakban a sport, egészség területén sikerült megvetni a lábunkat. A közösségépítésben viszont még éreztünk hiányosságot. Az épek és a fogyatékossággal élők összekapcsolása, lehetőséget adni nekik arra, hogy együtt mozogjanak, egy jó alkalom a közösség megalapozására – mondta el Burján Zoltán, a B106 Sport- és Szabadidőközpont ügyvezetője. A rendezvény a Tekerd ránk az időd! elnevezésű jótékonysági programrésszel indult. A spinningidejüket szervezeteknek, egyesületeknek ajánlhatták fel. A legtöbb időt gyűjtő szervezet pedig harmincezer forint értékű támogatásban részesült. – A rengeteg csapatból – akik alig férnek be a spinning terembe – látható lesz, hogy hogyan tud akár egy fogyatékkal élő vagy ép, egészséges ember együtt versenyezni. Nem is igazán versenyről beszélhetünk, hanem azt gondolom, hogy egy olyan egészség- és sportnapról, ami csak többletet ad. Hiszen májusban már volt Zalaegerszegen egy hasonló rendezvény, ami pedig nagyon nagy sikerrel zárult – fogalmazott Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

A rendezvény szakmai védnökének Györe Edinát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatóját, fővédnöknek pedig Balogh Lászlót, a humán bizottság elnökét kérték fel. Balogh László hangsúlyozta, a sport nemcsak a világbajnokoké, hanem a különleges helyzetben lévő embereké is, akiknek ugyanúgy meg kell tapasztalni a mozgásban rejlő örömöt. – Tudom és hiszek benne, hogy ők mindig fontosak voltak a jóakaratú emberek számára. A múltban is, és így lesz ez a jövőben is. Természetesen arra kell törekednünk, hogy minél több segítséget adjunk nekik, akár ilyen módon, a sporton keresztül is – hangsúlyozta Balogh László, a humán bizottság elnöke. Az egésznapos rendezvényen spinning maratonversenyt is rendeztek, továbbá lehetőség volt vércukorszint- és vérnyomásmérésre, a testtömeg összetételének elemzésére, valamint számos edzésformát is kipróbálhattak az érdeklődők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.