Olvasónk kérésére utánajártunk…

facebook megosztás

Aggódó olvasói telefon érkezett szerkesztőségünkhöz: a Csónakázó-tóhoz vezető sétány közelében található gödrök balesetveszélyességére hívta fel figyelmünket a környék egyik lakója. Az észrevételt tolmácsoltuk a Via Kanizsa felé.

A szóban forgó csapadékvíz-tározó kismedencéket a 61-es elkerülő út építése során alakították ki a felüljáró mindkét oldala alatt. Ezek kisebb csapadékmennyiség fogadására ugyan alkalmasak, de nagyobb esőzésnél bizony túlcsordul a víz az 1-1,5 méter mély tározókból. A sétány felőli, kevésbé észrevehető gödör a járda közelsége miatt veszélyt jelenhet a kerékpározó, a szaladgáló, vagy a kutyáikat futtató gyerekek számára.

A vasúti átjáró előtt, a fűvel benőtt területen található fedlap nélküli gödör szintén balesetveszélyt jelenthet. Olvasónk szerint az akna fedlap időnként eltűnik a helyéről, a „gyűjtők” nem gondolnak arra, hogy tevékenységükkel balesetet is okozhatnak.


Fotó: Jancsi László

Felvetésünkre Szabó István, a Via Kanizsa vezérigazgatója elmondta, a két víztározó medence a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozik. Ez pedig azt jelenti, hogy csak a Közút kerítheti körbe a területet, vagy hajthat végre azon bármiféle beavatkozást. Szabó István ígéretet tett rá, hogy rövid időn belül jelzi a problémát az illetékeseknek, s kéri, hogy határolják le a medencéket.

A vasúti átjáró előtti 30-40 méteres terület a MÁV kezelésébe tartozik, a közelében lévő fedetlen közműakna szintén az övék. Felvetésünkre a vezérigazgató azonnal intézkedett, és a vasúti sínek közelében lévő gödröt biztonságosan lefedték.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.