Folytatódott a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület rendezvénysorozata

facebook megosztás

A szombati ülésen az atka elleni védekezés volt a téma. A méhészek ezen a héten ismét tanácskoznak, akkor a szakmai előadások mellett választást is tart majd az egyesület.

Múlt héten kezdődött a kanizsai méhészek 2020-as szakmai rendezvénysorozata. Akkor kiemelt téma volt az Európába beáramló nagy mennyiségű, kínai rizsszirupból készült méz okozta súlyos probléma. A szombati előadó Kolics Balázs volt, aki az atka elleni védekezés lehetőségeiről ismertette a jelenlévőket. – Ez a mostani előadás a méhegészségügyi kérdésekre fókuszál. Alapvetően tenyésztési, illetve atka elleni védekezési kérdésekkel foglalkozunk Keszthelyen, egy molekuláris laborban. Ennek az oldalát próbáljuk megoldani – fogalmazott a Pannon Egyetem Georgikon Karának, Biotechnológiai Kutatócsoportjában dolgozó szakember.


Kolics Balázs az atka elleni védekezésről tartott előadást a városi könyvtárban (Fotó: Gergely Szilárd)

A Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület idei programjában – az elmúlt évekhez hasonlóan – számos szakmai rendezvény szerepel. – Zimmer Zoltán fog egy előadást tartani, egy gyors tavaszi fejlesztésről, illetve szombaton jön dr. Horváth László állatorvos, aki a minket érintő témában fog előadást tartani. S falugazdászunk, Szép Zsolt is itt lesz, hiszen nagy változások lesznek itt akár a kamara terén, akár az őstermelői igazolványok terén. S ebből fog ő egy előadást tartani számunkra – említette Somogyi Gyula, az egyesület elnöke.

Somogyi Gyula stábunknak azt is elmondta: óriási szükség van a szakma összefogására, valamint a mostanihoz hasonló nívós előadásokra, hiszen nagyon nehéz helyzetben van a magyar méhésztársadalom.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.