Új regionális igazgatója van Zala megyében a Jobbiknak

facebook megosztás

Egységes a Jobbik Zala megyében – a párt új regionális igazgatót nevezett ki a térségre. A pozíciót korábban betöltő Zakó László a vagyongazdálkodási cégnél ellátott posztja miatt nem indult a helyi és az országos pártpolitika összehangolásáért felelős tisztségért. A mai nagykanizsai sajtótájékoztatón kiderült: az új területi vezető a párt egykori ifjúsági országos alelnöke, Benke Richárd lett.

Zakó László több mint 11 éve tagja már a Jobbiknak, évekig a párt nagykanizsai és regionális vezetői posztját is ő látta el. A Jobbik januári tisztújításán azonban utóbbi pozícióért már nem indult, hiszen – ahogy azt a mai sajtótájékoztatón is hangsúlyozta – a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói posztja teljes embert kíván.  – Úgy gondoltam, hiszen egész életemben így viszonyultam a munkához, hogy a jó munkához teljes odafigyelés kell, s egy fenékkel egy lovat üljünk meg. S miután az új elnökség újra kiírta a regionális elnöki pályázatokat az országban, én nem is pályáztam. Szeretném teljes időmet és energiámat a vagyongazdálkodás élén végzett munkámra fordítani – mondta Zakó László, a Jobbik Zala megyei elnöke.


Benke Richárd lett a Jobbik új regionális igazgatója

Zakó László a Kanizsa Televízió Híradójának elmondta: büszke rá, hogy irányítása alatt mindig az országos átlag feletti szavazatszámot érte el a választásokon Zala megyében a Jobbik. A pártból az utóbbi napokban, hetekben több politikus kilépett, valamint több alapszervezete is feloszlott,  de a helyi politikusok véleménye szerint Zala megyében továbbra is egységes a Jobbik. – Szervezett és eredményekben is kecsegtető, egységes megyét tudok átvenni. S elsődleges célunk, hogy a 2022-es választáson a Jobbik – mint ellenzéki erő – egyfajta katalizátor legyen az ellenzéki együttműködések során, s így sikerülhet az országgyűlési választásokon a kétharmados Nemzeti Együttműködés Rendszerét megdönteni – fogalmazott Benke Richárd, a Jobbik regionális igazgatója.

A 27 éves Benke Richárd már 10 éve politizál. Az új regionális vezető Zalaegerszegen önkormányzati képviselő, valamint a keszthelyi egyetem hallgatója. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.