Hazai pályán lett bronzérmes Szente Péter az informatikai diákolimpián

facebook megosztás

Bronzérmet szerzett Szente Péter, a Batthyány Lajos Gimnázium tizenkettedikes tanulója a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián. A CEOI 2020-on idén tizenhárom ország ötvenöt, húsz évesnél fiatalabb diákja vett részt.

A középiskolások két, öt-öt órán át zajló versenynapon mérték össze programozási ismereteiket, három-három feladat önálló megoldásával. Magyarországot nyolc fiú képviselte a versenyen, ebből ketten, Szente Péter és Németh Márton a Batthyány Lajos Gimnázium tanulói.

– A diákolimpián két forduló volt és összességében bronzérmet szereztem. Ez azt jelenti, hogy a versenyzőknek legalább a felénél jobb eredményt értem el – mondta el Szente Péter.

A versenyfeladatok nehézségét és összetettségét jól jelzi, hogy a szervezők szerint még egy végzős informatika szakos egyetemista számára is komoly kihívást jelentenének. Németh Márton számára ez az év még a tapasztalatszerzésről szólt, de egy-két éven belül ő is szeretne érmet szerezni a CEOI-n.

– Körülbelül erre az eredményre számítottam, mivel ez egy nagyon erős internacionális mezőny, javarészt idősebb diákokkal, így nem vártam, hogy eredményt érek el. Jövőre vagy két év múlva szeretnék komolyabb eredményt elérni ugyanezen a versenyen – tette hozzá Németh Márton.

A magyar diákok közül hárman szereztek érmet: Tóth Gellért, az Óbudai Árpád Gimnáziumból egy ezüstöt, míg Szabó Kornél, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója és a BLG-s Szente Péter bronzot.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.