Korlátozó intézkedések – Sok múlik a részletszabályokon

facebook megosztás

A legújabb rendelkezések időszerűek voltak, mi is ezekre számítottunk – hangsúlyozta Schauta Marcell, a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. Az önkormányzati képviselő ugyanakkor azt is kiemelte, hogy sok múlik a részletszabályokon, ezt például a kutyasétáltatás esete is jól bizonyítja.

Orbán Viktor tegnapi bejelentésében - egyebek mellett - szó volt a kijárási korlátozásról, arról, hogy az éttermek bezárnak, valamint általános rendezvénytilalom lép életbe. A kanizsai Járványvédelmi Konzultációs Testület tagjai már tárgyaltak az érintett pontok többségéről, ezeket támogathatónak is gondolják, ugyanakkor több esetben, például a kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának megvonásánál, a kormány egy korábbi határozata nehezíti meg a mostani rendelkezést.

– Ezekre készültünk mi is, hogy vagy saját hatáskörben kell meghozni ezeket a döntéseket vagy megvárjuk, míg központi döntés születik. Annál is inkább, mert nem olyan egyszerű a helyzet. S most itt különösen a kulturális szférára gondolok. Ott ugyanis kikerültek közalkalmazotti jogviszonyból a dolgozók, s munkaviszonnyá alakult a foglalkoztatásuk. S ez a fajta leállás a kulturális szférában bizony gondot okoz. Ezt mi magunk úgy terveztük, hogy november elején volt még tavaszról áthozott pótlandó előadás, amit mindenképp meg akarunk tartani, s úgy terveztük, hogy november közepétől lezárjuk az intézményeket – nyilatkozta Schauta Marcell, a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.