Online edzés

facebook megosztás

Nem hagyják magukra a tanítványaikat a jelenlegi helyzetben sem az edzők, oktatók. Egyre többen próbálkoznak az online edzéssel, aminek hasonlóan az első hullámban tapasztaltakhoz, most is nagy sikere van.
 
Amennyiben a korlátozások előtt már jártunk valamilyen csoportos órára, akkor az egészségünk érdekében különösen fontos, hogy most se hagyjuk abba – hangsúlyozzák a szakemberek. Az edzők ismét megpróbálnak alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és online formában tartják a kapcsolatot a csapatukkal.
 

– Több vendégem is jelezte, hogy nagyon hiányzik nekik az óra, a közösség, a mozgás. Így egy gyors felmérés után elkezdtük az online órákat, és a régi tagokkal és az új tagokkal kibővülve nagyon megkedveltem az egész csapatot, nagyon kedvelem az összes vendégemet. Nem is volt kérdés, hogy így az őszi karantén időszak kezdetével is tartok órákat – mondta Salamon András zumbaoktató.

A zumba fitness egy olyan mozgásforma, amely szinte minden latin-amerikai táncelemet magába foglal. Átmozgatja az egész testet, kalóriát éget, fejleszti a ritmusérzéket. Továbbá úgy tartják, hogy a fárasztó napok után felgyülemlett stressz levezetésében is segít.

– Most a Covid-helyzet miatt is, egyébként is a napi munkakapcsolatokban is, meg a napi munkával is folyamatosan stresszhelyzetek vannak, és ezt egész egyszerűen fel kell dolgozni, valahogy el kell tüntetni, el kell engedni. Ezt máshogy nem lehet szerintem, mint a mozgással. Belépek a zumbára, akár most online is, meghallom a zenét, és akkor teljesen kikapcsolok mindent. El tudok engedni mindent – mesélte Bognárné Novinics Piroska.

A rendszeres testmozgás olyan hormonokat is felszabadít a szervezetben, amelyek a boldogságérzetért felelősek, ez pedig különösen jól jöhet a mostani időszakban.

K.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.