Kutya hideg van a háziállatoknak is

facebook megosztás

A szabadon tartott házi kedvenceinkre is veszélyt jelenthet az extrém hideg. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a gazdák biztosítsanak egy meleg, védett helyet, valamint a megszokottnál több élelmiszert a kutyáknak.

A nagy hidegben kint tartott kedvenceink esetében feltétlenül gondoskodjunk energiában dús eleségről és szélvédett kuckóról – említette Skanecz Tamás. Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője azt is javasolja, hogy pokróc helyett használjunk szalmát vagy szénát, hiszen ezek nehezebben nedvesednek át. Napközben pedig többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, és a fagyott vizet cseréljük langyosra.   

– Ilyenkor inkább azt javaslom, hogy védett helyre engedjük be az állatot, tehát ne a lakásba, hiszen ott is az a hatalmas hőkülönbség fennáll. Ha nappalra meg kiakarjuk engedni, akkor ez a kutyát megfogja viselni. Inkább ilyenkor egy védett helyre, garázsba, egy fáskamrába vagy olyan helyre, ahol kicsit melegebb van, nem éri a hideg szél - mondta Skanecz Tamás, az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője.

Sétáltatáskor a bent tartott háziállatok is nagyobb odafigyelést igényelnek az extrém hideg miatt.

- A lakásban tartott kutyákra pedig olyan szempontból érdemes figyelni, hogy ha kivisszük ilyenkor sétálni akkor nagyon nagy lehet a hőkülönbség a kinti és a benti időjáráshoz képest, ezért egy kabátot nem árt rájuk adni – tette hozzá Skanecz Tamás.

A kedvenceink talpára is figyelni kell, nehogy a csúszásmentesítés miatt kiszórt só kimarja a lábukat.

K.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.