Padlóra kerültek a kisebb szálláshelyek

facebook megosztás

Végleg bezárhat az egyik kanizsai panzió, ha a kormány nem dönt hamarosan úgy, hogy újra fogadhatnak vendégeket. Az általunk megkérdezett térségi szálláshelyek bíznak abban, hogy húsvétra ismét kinyithatnak.

Hónapok óta csak 1-2 vendég fordul meg munkavégzés céljából ebben a kanizsai hotelben. A tulajdonos elmondta, hogy ez nagyon kevés és már az utolsó tartalékokat kezdték el felélni. Harminckét éve működtetik a szállást és próbálnak a végsőkig kitartani.

– Sajnálom a vendégeket, nagyon régóta csinálom ezt, szeretem és imádom a vendégeimet. megpróbálok nekik megfelelni, de ez ezen a szinten már fárasztó és nem tudom mi lesz a jövőben. Én is gondolkozom rajta – megmondom őszintén -, hogy végleg lehúzom a redőnyt. Ezt nem lehet csinálni, hogy segítséget nem kapunk, szerintem egyik panzió sem és nagyon nehéz a fennmaradás – mondta Nándori Zoltánné, a Hugi Panzió tulajdonosa.

Ennek a kistolmácsi apartmanháznak a nyári hónapok adják a forgalom jelentősebb részét. Egész évben fogadnának látogatókat, de sajnos az épületeik ősz óta üresen állnak. Az ügyintézőtől megtudtuk, hogy ők szerencsére több lábon állnak, így a bezárás veszélye nem fenyegeti a hotelt.

– A vállalkozásunk több részből tevődik össze, tehát a költségeink fedezésére nekünk van más forrásból is lehetőségünk. Április közepétől indulnak el a foglalásaink, addig a vendégeink kivárnak, nem foglalnak. Bár a Kéktúra útvonal egyre népszerűbb a térségben és nagyon sok túrázó érkezett. Most sajnos a vendégek még nem mernek foglalni, mert nem mehetnek nyaralni – mesélte Erdélyi Zoltán, a Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház ügyintézője.

Mindkét szolgáltató egység abban bízik, hogy húsvétkor – ha nem is a megszokott telt házzal – de ismét várhatják a vendégeiket.

K.V.

(Borítókép és fotók: Horváth Zoltán)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.