Tartanak a koronavírus-mutánsoktól a megkérdezett kanizsaiak

facebook megosztás

Tartanak a koronavírus-mutánsoktól a megkérdezett kanizsaiak. Az Operatív Törzs korábban már beszámolt arról, hogy a brit és a cseh mutáns mellett, már a vírus dél-afrikai változatát is kimutatták a szakemberek a hazai laborvizsgálatok során. Müller Cecíliától azt is megtudtuk a variánsokról, hogy sokkal fertőzőképesebbek, mint a vírus eddig ismert formája.

Mindenkit arra bíztatok, hogy vegyék komolyan a tüneteiket, de semmiképpen ne pánikoljanak – mondta el Híradónknak Lukács Mária gyógyszerész. A szakember azt tanácsolja, ha influenzaszerű tüneteink vannak és módunkban áll, csináltassunk egy koronavírus tesztet.

Valóban észrevehetjük azt, hogy influenzaszerű tünetekkel többen jelentkeznek a gyógyszertárban. Nagyon nehéz eldönteni laikusoknak, de szakembereknek is, hogy ez influenza vagy a brit mutáns, a brazil, a dél-afrikai vagy a cseh mutáns. Ez egy nagyon összetett dolog, csak teszttel lehetne elkülöníteni, hogy ez influenza vagy egy koronavírusos fertőzés – nyilatkozta Lukács Mária, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Zala Megyei Szervezetének elnöke.

Egy általunk megkérdezett helyi lakos szerint annál, aki most betegszik meg, sokkal súlyosabb lehet a betegség lefolyása.

Most komolyabb, mert az unokám, aki immunhiányos és asztmás, alig élte túl a betegséget. Huszonhat éves és van egy pici gyereke. Három hétig izgultunk, hogy mi lesz vele és túlélte. Most vigyázunk rá, vigyázunk magunkra is és a szeretteinkre, a környezetünkre. Mindenkire vigyázzunk – fogalmazott Göntér Pálné.

Akad, aki úgy gondolja, hogy jobb óvatosnak lenni és mihamarabb beoltatni magunkat.

Nagyon gyorsan fertőznek, nagyon hamar terjed. Én azt gondolom, hogy be kell, hogy oltassuk magunkat. Engem holnap fognak oltani fél kettőkor, a koromnál fogva. Úgyhogy szerintem vigyázni kell – mesélte Mohácsi Ágota.

Az országos tisztifőorvos korábbi tájékoztatása alapján a Magyarországon elérhető összes oltóanyag hatásosan véd a vírus eddig megjelent mutációi ellen is.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.