Zajlanak a fejlesztések a környező településeken

facebook megosztás

Több fejlesztés is megvalósulhat a tavalyi nyertes pályázatoknak köszönhetően a környező településeken. Zalaújlakon a játszóteret sikerült kibővíteni, míg Galambokon út- és járdakorszerűsítéseket végeznek a szakemberek.

Már használatba is vették a helyiek a négy új fitnesz eszközt Zalaújlak játszótéren. Böröndi Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy a tavasztól őszig tartó időszakban sok turista látogatja a község művelődési házát, így a Magyar Falu programnak köszönhetően egy ivókúttal is bővítették a területet.

– Nekem is és a testületemnek is szándékunkban állt fitnesz és sporteszközök megvalósítása. Nagyon közel vagyunk Zalakaroshoz, így tavasztól ősz végéig elég szép a turistaforgalmunk. Rajtunk keresztül megy Nagybakónak, Zalamerenye, a bakancsos útvonal, több kerékpárosút, így nagyon sokan keresik ezt a táblát – mondta el Böröndi Ferenc, Zalaújlak polgármestere.

A pályázati összegekből Galambokon megújítják a temető elhasználódott járdaszakaszát,  valamint egy utoljára évtizedekkel ezelőtt aszfaltozott utat is kijavítanak a falu központjában a szakemberek.  Ezzel egyidőben a tavaly július végi esőzés és árvíz okozta károk helyreállítási munkálatai is folyamatban vannak.

Most a járda építése kezdődött meg itt ezen a helyszínen, illetve folynak a munkálatok bent a faluban is. Ott 12 millió forintból egy belügyminisztériumi pályázatból épül egy út. A tavalyi nagy esőzéskor történt káresetekre 16 millió forintot nyertünk vis maior pályázatból és a hidak helyreállítása zajlik éppen – nyilatkozta Szabó Tamás, Galambok polgármestere.

Ha minden ütemezetten halad, akkor az összes beruházás már a nyár kezdetére sikeresen megvalósul a településen.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.