Lezárult a nagykanizsai Vöröskereszt „Nő az Erő” elnevezésű programja

facebook megosztás

Lezárult a nagykanizsai Vöröskereszt „Nő az Erő” elnevezésű programja. A 200 millió forintos, uniós támogatottságú projektnek köszönhetően három éven keresztül segítettek hátrányos helyzetű hölgyeket a megyében. Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója elmondta: ez idő alatt mintegy 800 nővel vették fel a kapcsolatot.

Az EFOP-os pályázat megvalósítására eredetileg 36 hónap állt rendelkezésre, a járványhelyzet miatt azonban ezt további három hónappal meghosszabbították. A főbb célok között szerepelt a nők megsegítése a családi életüket, a gyermeknevelést vagy akár a munkahelyükön való megfelelést beleértve. A szolgáltatás központjai Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Zalaszentgróton működtek.

– Közel 800 olyan nővel tudtuk felvenni a kapcsolatot az idők során, akikkel nem csak elbeszélgettünk, hanem ténylegesen valamelyik programunkon, tanácsadásunkon vagy képzésünkön, rendezvényünkön részt is vettek – nyilatkozta Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének igazgatója.

A tanácsadások mellett a legnagyobb sikere a csoportfoglalkozásoknak volt az elmúlt időszakban.

– Lehetőségük nyílt arra, hogy a hozzájuk hasonló sorsú hölgyekkel találkozzanak. Számunkra is meglepően, ez volt az egyik legközkedveltebb programunk. Igyekeztünk minden olyan életszituációba besegíteni, ahol megtiszteltek bennünket azzal, hogy elmondták: éppen milyen problémával szembesülnek – tette hozzá Szőlősi Márta.

Szőlősi Márta hangsúlyozta: az ilyen, vagy ehhez hasonló programokra nem csupán három évig, hanem folyamatosan szükség lenne.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV/Archív)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.