Ismét fröccsnapot tartottak Cserfőn

facebook megosztás

Hetedik alkalommal rendezték meg a Fröccsnapot az Antal Pincénél. A cserfői szőlőhegyen a borok mellett igazi kemencés finomságokat is fogyaszthattak szombaton a látogatók.

Évek óta a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégére tervezik a Fröccsnapot Cserfőn. Nagy Lajos, a pince tulajdonosa elárulta, idén a régi tőkék mellé új szőlőfajtát is telepítettek.    

– Nálunk van több fajta fehérbor, vörösbor. Fajtákból tudok sorolni: chardonnay-tól kezdve a sauvignon blanc, rizlingszilváni, olaszrizlig, zöld veltelini, zenit, szürkebarát, aztán mehetünk a vörösborok felé, ami oportó, zweigelt, cabernet sauvignon. Ezekből már csinálunk rozét is, illetve most a legújabb fajtánk a Messiás, amit telepítettünk – mondta el Nagy Lajos, az Antal Pince  tulajdonosa.

A szomszéd portán Gazdag Attila leginkább pálinkájáról híres. Mint megtudtuk régóta működik együtt a házigazdákkal és vallja, hogy ez a szőlőhegy tökéletes a jó szőlő termesztésére és a minőségi bor készítésére. 

– Ez egy mintaterület volt, és ma ezt már nagyon sokan nem hinnék el, hogy ez így van, pedig így van. Itt, ahol most vagyunk, nagyon sok olyan vörös fajtát ültetett Lajos barátunk, amik ezen a területen jól érzik magukat. Nagyon magas extrakttartalommal, nagyon magas mustfokkal szüretelhetők. Tehát valóban igaz, hogy ez a területen a vörösbor termelésre teljesen alkalmas – mesélte Gazdag Attila.

A borok és a fröccsök mellett, a kemencében sült finomságok várták az ínyenceket.

– Jöttünk, segítettünk a barátainknak a főzésben, sütésben, mindenben. Készültünk erre már jó pár hónapja. Szeretnénk egy olyan jó közösséget és egy jó csapatot alkotni, ami Cserfőn már létrejött – fogalmazott Szabó Ferenc.

A szervezők szeretnék a lassan hagyománnyá váló Fröccsnapot a későbbiekben is megrendezni, hogy ezzel is népszerűsítsék a helyi borokat.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.