Megnyílt a bűnmegelőzési tábor Tormaföldén

facebook megosztás

Ötödik alkalommal rendezi meg nyári táborát Tormaföldén a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyhetes tábor alatt a gyerekek kipróbálhatják a vadvízi evezést, lovas programokon vehetnek részt, mindeközben pedig bűnmegelőzési ismereteket is elsajátíthatnak.

A rendőrség dolgozóinak 11 és 14 év közötti gyermekeit várták a bűnmegelőzési táborba. A szórakozás és a kalandok mellett a szervezők játékos formában, bűnmegelőzési feladatokkal is készültek a fiataloknak.

– Lesz konfliktuskezelés, lesz együttműködésre vonatkozó feladatok megoldása. Ezt mind közösen, szakembernek a segítségével, és figyelmével, illetve támogatásával kell a gyerekeknek elsajátítani – nyilatkozta Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Igazi nyári élményeknek is részesei lehetnek a gyerekek úgy, mint raftingolás vagy strandolás. Jugovits Dusán harmadik alkalommal jelentkezett a nyári táborban. Nem csak az aktív programokat élvezi, hanem az előadásokat is, hiszen sok hasznos információt megtud belőlük.

– A tűzoltásról most is beszéltünk. Mit kell csinálni, ha ég a ház mondjuk – mesélte Jugovits Dusán.

Az ottalvós tábor helyszínét és a lovas programokat a Tormaföldi Gyermek Rehabilitációs Egyesület biztosítja.

– Hála istennek ötödször rendezzük meg ezt a tábort. A lovaglással, vízitúrával, raftinggal, erdei sétával és kulturális programokkal járulunk hozzá a jó hangulathoz – mondta el Szirmai Mónika, a Tormaföldi Gyermek Rehabilitációs Egyesület elnöke.

A programsorozat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg, amelyen idén 23 gyerek vesz részt.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.