Húzással sorsolta ki a képviselőjelöltek sorrendjét a Zala Megyei 03. számú Választási Bizottság

facebook megosztás


 

Kisorsolta a Választási Bizottság, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a Zala Megyei 3-as számú választókerület képviselőjelöltjei a szavazólapon április harmadikán. A péntek délutáni határidőig összesen nyolc jelölt kérvényezte a nyilvántartásba vételét, a bizottság közülük egyet visszautasított.

A meglévő három mellé, újabb öt jelölt nyilvántartásba vételéről határoztak a tagok az ülésen. Mivel egynél az érvényes ajánlások száma nem érte el az ötszázat, így még kérdéses, hogy hét vagy nyolc képviselőjelöltre lehet majd voksolni a választókerületben.

–  Első helyen Barna Tamás, a Megoldás Mozgalom jelöltje, második helyen Borda Balázs, a Normális Élet Pártjától, harmadik helyen Cseresnyés Péter, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt jelöltje, negyedik helyen Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért, Momentum, MSZP, LMP, illetve a Párbeszéd képviselőjelöltje. Az ötödik Nagy Dávid, a Kétfarkú Kutya Párttól, a hatodik Kopasz Róbert, akinek a jogorvoslati lehetősége még megvan, mindenképpen fel kell tenni a szavazólapra, aztán ha a jogorvoslata nem sikerül, akkor áthúzásra kerül. A hetedik Hokker Tibor, a Mi Hazánk Mozgalomtól, nyolcadik Székely Sándor, a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közös jelöltje. Tehát ez a nyolc személy kerül fel a szavazólapokra –  ismertette Baumgartner Imre, a Zala Megyei 03. számú Választási Bizottság elnöke.

K. Vivien

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.