Így dolgoznak az Árvácska Otthon lakói

facebook megosztás

Nyílt napot rendeztek a becsehelyi Kivi Szolgáltató Központban. Az esemény során az érdeklődők betekintést nyerhettek az intézmény alapszolgáltatásainak működésébe, valamint megismerhették az itt foglalkoztatott, fogyatékossággal élő gondozottak mindennapi tevékenységeit.

Tavaly kezdte meg működését a Kivi Szolgáltató Központ Becsehelyen. Az intézményben működő program a Holdfény Otthon kiváltása Nagykanizsán projekt részeként jött létre, amelynek köszönhetően négy településen öt lakóházat hoznak létre összesen 60 fogyatékossággal élő ember számára. Zimborás Béla elmondta, ezzel a projekttel kívánnak élhetőbb körülményeket biztosítani a gondozottaknak. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatója szerint a lakók számos munkafolyamatban bizonyíthattak.

– Most készülnek, itt most egy farsangi rendezvény is történik. Itt elsősorban a különböző termekben, játékos feladatok vannak, kézműves feladatokat végeznek. Majd készülnek egy fánksütésre a nap hátralévő részében, és részt vesznek a település farsangi rendezvényén is majd – részletezte a lakók tevékenységeit Zimborás Béla.

Németh Géza Becsehely polgármestere felidézte, hogy a szolgáltató központ épülete igazán különlegesnek számít a településen. Korábban iskolaként majd idősotthonként használták, az elmúlt évben nyerte el mostani funkcióját.

– Ez egy fontos épülete Becsehelynek és ezért örültünk annak, hogy funkciót tudtunk neki találni, illetve nem mi találtuk, hanem a funkció keresett meg bennünket. Mi csak igyekeztünk kihasználni a lehetőséget, hogy a TL-házak mellett a szolgáltatóközpont is idekerüljön és ezzel ezt az épületet is hasznosítani tudtuk –  mondta el a település első embere.

A nyílt nap során az érdeklődők megtekinthették a szolgáltató központ épületét, valamint a szomszédos Árvácska Otthont is, amelyben jelenleg tizenketten élnek.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.