Kanizsaiak remekeltek a diákolimpiákon

facebook megosztás

Debrecen az úszó diákolimpia, míg Kiskunfélegyháza az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjének adott otthont és remek kanizsai szereplésekről is kaptunk híreket.

A hajdúsági központban az alsó, valamint felső tagozatos úszók mellett a középiskolások is medencébe szállhattak, és a B kategória III. korcsoportjában nagy kanizsai siker született. Kurucz Lázár, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola székhelyintézményének a diákja ugyanis 100 m gyorsúszásban első helyezést ért el 1:01,06 perces időeredményével. Az ifjú sportoló testnevelő tanára Turbuczné Simon Judit, s a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy Lázár az úszás mellett a vízilabda sportágának is lelkes és eredményes művelője.

Kiskunfélegyházán jó néhány kanizsai oktatási intézmény asztaliteniszezője ragadhatott ütőt, és az egyéni versenyszámokban a legjobb zalai eredményt Récsei Barna (Hevesi-iskola) érte el. Zala megyét képviselve az I-II. korcsoport B-ben (nem igazolt kategória) Barna két győzelemmel jutott tovább a csoportjából, majd a nyolcas főtáblán folytatta jó szereplését. A négy közé jutásért egy veresegyházi fiút győzött le kitűnő játékkal. Az elődöntőben aztán szolnoki pingpongozóval mérkőzött, s mivel kikapott, a harmadik helyért játszhatott, de kiskunmajsai ellenlábasa kifogott rajta, amivel negyedik lett.

P.L.

Ennek a cikknek a nyomatatott változata a Kanizsa Újság április 8-án megjelent lapszámában olvasható. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.